Curs online: Introducere in Acnee (8 credite EMC pentru medicii de familie)
Curs online: Introducere in Acnee (8 credite EMC pentru medicii de familie)
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/curs-online-introducere-in-acnee-8-credite-emc-pentru-medicii-de-familie/
Formaremedicala.ro deschide o noua arie terapeutica: Dermatologia
Programul de educatie medicala continua pentru medicii de familie desfasurat de catre formaremedicala.ro se extinde prin deschiderea unei noi arii de specialitate: Dermatologie. Primul curs, creditat cu 8 puncte EMC este Introducere in Acnee.
- Lectia “Anatomia si fiziologia glandelor sebacee” prezinta notiuni de anatomie si fiziologie a pielii si anexelor sale, cu accent special asupra structurii si functiei glandele sebacee, utile pentru intelegerea ulterioara a etiopatogeneziei acneei si a abordarii diagnostice si terapeutice.
- Lectia “Acneea – definitie, epidemiologie, clasificari” prezinta elemente introductive referitoare la studiul afectiunii.
Informatiile sunt utile pentru intelegerea modificarilor anatomo-patologice si a incadrarii corecte a bolii, notiuni indispensabile in cursul demersului gindirii medicale. - Lectia “Acneea – etiopatogenie” prezinta principalii factori care duc la aparitia leziunilor de acnee ( si mecanismele prin care acesti factori actioneaza, avind ca rezultat aparitia leziunilor de acnee, deschizind astfel drumul spre tratamentuli etiologic al bolii, respectiv spre profilaxia afectiunii sau a recurentelor acesteia).
- Lectia “Acneea – manifestari clinice” exemplifica principalele semne si simptiome, utile pentru monitorizarea clinico-terapeutica a bolii. Sunt prezentate si forme rare/situatii particulare ale afectiunii.
Autorii care au colaborat la realizarea lectiilor sunt:
Prof. Dr. Sorin – George Tiplica – medic primar dermatolog
Sef Lucrari Dr. Dana Nica – medic primar dermatolog
Sef Lucrari Loredana Piloff – medic primar medicina de familie
Dr. Liana Gospodinov – medic primar medicina de familie
Aceste lectii se disting prin interactivitate, un numar mare de exercitii recapitulative, inainte de examen, animatii, dar mai ales prin faptul ca au o abordare clinica a subiectelor medicale, specifica medicului de familie. Colaborarea dintre medicii dermatologi si medicii de familie este o interactiune dinamica, in care fiecare invata de la ceilalti membrii ai echipei, iar materialele rezultate beneficiaza de experienta impartasita. Continutul lectiilor se bazeaza pe literatura actuala de specialitate, regasindu-se sub forma de Referinte la sfarsitul fiecarei lectii.
Ca urmare a feedbackului primit de la medicii de familie, formatorii pregatesc si abordarea altor probleme de dermatologie precum Herpes-ul.
Cursul este disponibil in cadrul platformei de educatie medicala continua www.formaremedicala.ro pentru utilizatorii inregistrati. Pentru studiu introduceti Nume Utilizator si Parola in caseta Acces Cursuri.
Nu aveti cont de utilizator? Creati acum GRATUIT un cont de utilizator!
Autor: FormareMedicala.ro
0 Comentarii