In perioada 22 martie – 28 aprilie, sesiune de examen pentru medicii specialisti
In perioada 22 martie – 28 aprilie, sesiune de examen pentru medicii specialisti
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/22-martie-28-aprilie-sesiune-de-examen-pentru-medicii-specialisti/
Ministerul Sanatatii va organiza in perioada 22 martie – 28 aprilie sesiune de examen pentru obtinerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentisti si farmacistii care finalizeaza pregatirea in specialitate pana la data de 30 aprilie.
Potrivit unei note publicate pe site-ul DSP, la examen se pot prezenta medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti, inclusiv cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, confirmate in rezidentiat, care la data de 30 aprilie incheie stagiul de pregatire, cei care au incheiat stagiul de pregatire si nu au sustinut acest examen sau nu l-au promovat in sesiunile anterioare.
De asemenea, mai pot participa medicii, medicii dentisti si farmacistii specialisti sau primari care au efectuat cu aprobarea Ministerului Sanatatii pregatire in vederea obtinerii celei de-a doua specialitati si care, la data de 30 aprilie, incheie stagiul de pregatire in aceasta.
“La acest examen se mai pot prezenta prin derogare de vechime, in conditiile prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 103/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, si candidatii care incheie stagiul de pregatire in perioada cuprinsa intre 1 mai 2017 si pana la 31 octombrie 2017, inclusiv. Dosarele depuse de acesti candidati pentru aprobarea derogarilor de vechime vor include obligatoriu si recomandarea coordonatorului in rezidentiat, respectiv in pregatirea pentru cea de a doua specialitate, document care trebuie sa poarte semnatura si parafa coordonatorului de pregatire in aceasta specialitate”, scrie in nota.
Pentru toate specialitatile, cu exceptia Medicinii de urgenta, examenul de obtinere a titlului de specialist se va desfasura intr-o clinica acreditata pentru formarea in specialitatea respectiva, in prezenta comisiei aprobate pentru aceasta sesiune.
Examenul de specialist va avea urmatoarele probe: scrisa, cu 10 subiecte formulate din tematica fiecarei specialitati, cu durata de trei ore, una sau doua probe clinice si proba practica, conform probelor prevazute de tematicile fiecarei specialitati.
Candidatul va fi confirmat specialist daca promoveaza cu minim nota 7,00 fiecare proba a examenului, obtinand in final media 7,00.
Autor: FormareMedicala.ro
0 Comentarii