24 de medici de familie inclusi intr-un program despre bolile rare la copii
24 de medici de familie inclusi intr-un program despre bolile rare la copii
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/24-de-medici-de-familie-inclusi-intr-un-program-despre-bolile-rare-la-copii/
Printr-un proiect finantat partial de Uniunea Europeana, 400 de medici si asistente medicale vor urma sesiuni de instruire despre bolile rare la copii, axate pe ortopedie si ORL pediatric.
Proiectul va fi derulat de Spitalul Clinic de Copii ‘Dr. Victor Gomoiu’, in parteneriat cu Asociatia PartNET, potrivit Agerpres.
Vasile Apostol, directorul de programe al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), spune ca obiectivul general al proiectului ‘Cresterea competentelor multidisciplinare a personalului medical in vederea imbunatatirii calitatii vietii copiilor cu boli rare’ il constituie imbunatatirea nivelului de competente a 400 de profesionisti din sistemul de sanatate din cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei. El a precizat ca este vorba despre 136 de medici specialisti, 24 de medici de familie si 240 de asistenti medicali, relateaza sursa citata.
Proiectul a fost semnat la inceputul anului 2018, insa implementarea sa nu a demarat ‘din varii motive’.
‘ASSMB, prin Directia de Programe, va sprijini implementarea proiectului. (…) Ne asumam sa implementam acest proiect (…) intr-o perioada de 12 luni; din punct de vedere al intinderii contractuale, avem la dispozitie 22’, a adaugat Vasile Apostol, conform Agerpres.
Etichete: boli rare, bolile rare la copii, medici de familie
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii