360 milioane de persoane si-au pierdut auzul la nivel global

05/03/2014

360 milioane de persoane si-au pierdut auzul la nivel global

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/360-milioane-de-persoane-si-au-pierdut-auzul-la-nivel-global/

activitate-fizicaCu toate ca numarul cazurilor de deficiente de auz este ingrijorator la nivel global, un raport emis de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) arata ca majoritatea afectiunilor ar putea fi prevenite si tratate. Principalele cauze ale afectiunilor majore care determina chiar pierderea auzului sunt infectiile cronice, zgomotul puternic sau anumite tratamente.

32 de milioane de copii si-au pierdut auzul la nivel mondial

Aproximativ 5% din populatia globului se lupta cu pierderea auzului.

Un Raport al OMS realizat de departamentul Prevention of Blindness and Deafness, a analizat programele pentru preventia deficientelor de auz si eficenta lor la nivel global.

OMS atrage atentia ca inca lipsesc statistici clare ale cazurilor de deficiente de auz la nivel global. Aceeasi lipsa de informare este corelata cu numarul personalului medical capabil sa acopere nevoile bolnavilor.

Numarul ridicat al cazurilor de deficiente de auz sau de pierdere completa a auzului au fost corelate direct cu gradul scazut de dezvoltare a tarilor in cauza.

Lipsa specialistilor, a audiologilor sau a specialistilor in logopedie este inca o problema in multe tari ale lumii.

Doar 41% dintre tarile care au participat la realizarea raportului OMS au precizat ca au posibilitati de training pentru specialisti audiologi, in timp ce 44% au afirmat ca dispun de facilitati pentru formarea logopezilor.

Lipsa comitetelor nationale pentru preventia deficientelor de auz

Doar 20 din cele 76 de state participante la acest raport au precizat ca exista un comitet special de preventie si monitorizare a deficientelor de auz. In 19 dintre cele 20 de cazuri, Ministerul Sanatatii face parte din acest comitet, urmat de institutii academice, ministerul Educatiei, organizatii ale persoanelor cu deficiente.

In tarile in care exista programe care sa vina in sprijinul pacientilor cu probleme de auz, cum ar fi China, 370.000 de copii au primit servicii medicale, dintre care 16.000 de copii au primit implanturi cohleare.

Astfel de programe au fost dezvoltate si in India, unde din 2006 in care a fost lansat Programul de Preventie si control al Pierderii auzului, principalul obiectiv este de a reduce rata pierderilor de auz sub 1 %.

In astfel de tari, au fost incluse si programe de integrare sociala a persoanelor cu deficiente de auz.

Sursa: www.who.int

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: