5 piedici false care stau in calea unui blog medical
5 piedici false care stau in calea unui blog medical
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/5-piedici-false-care-stau-in-calea-unui-blog-medical/
Multor persoane le surade ideea de a avea un blog, dar adesea le este frica sa lanseze unul. Exista cateva temeri comune, care constituie insa doar piedici ce pot fi usor depasite. Si merita inlaturate, deoarece un blog va poate ajuta sa va promovati ca expert in domeniu, un medic de familie pe care toata lumea sa isi doreasca sa il consulte. Iata 5 cele mai importante elemente care stau in calea crearii si intretinerii unui blog de catre medicii de familie si cum pot fi ele depasite.
Costuri ridicate
Un blog poate avea costuri 0. Investitia cea mai importanta nu este cea financiara, ci aceea de timp. Puteti sa alegeti sa aveti un domeniu propriu de forma www.numedoctor.ro, ceea ce intr-adevar implica achizitionarea acelui domeniu (dar costurile nu sunt ridicate, vorbim de mai putin de 200 de lei platiti o singura data, conform reglementarilor din acest moment). Puteti sa optati insa pentru un blog creat pe un domeniu care ofera un asemenea serviciu gratuit. Cele mai cunoscute si mai des recomandate platforme de gen sunt WordPress si Blogger.
Sunt necesare cunostinte de design
Pentru a crea si a avea un blog nu este nevoie sa aveti cunostinte de specialitate. WordPress si Blogger pun la dispozitie o sumedenie de layout-uri din care puteti alege cum sa arate blogul dumneavoastra. Chiar si pentru domeniile personale – daca achizitionati un domeniu propriu – daca veti utiliza platforma wordpress sunt multe teme disponibile online, chiar gratuite, pentru a fi descarcate si utilizate.
Este necesara o pregatire tehnica
In ziua de astazi, platformele de blogging sunt extrem de usor de folosit. Totul este intuitiv astfel incat oricine doreste poate sa se apuce sa isi creeze si sa isi gestioneze un blog. In plus, pentru orice aspect mai putin clar exista sectiuni de Help unde sunt oferite informatiile cautate. De asemenea, oricine poate cauta pe motoare de cautare (Google si similare) prin cuvinte cheie problemele intalnite si sigur se gasesc oameni care s-au lovit deja de acea situatie si au precizat cum se poate rezolva. In ultima instanta, exista si forumuri unde se pot pune intrebari.
Este necesar extrem de mult timp pentru a scrie
Nu trebuie sa scrieti nici macar in fiecare zi. De asemenea, faptul ca aveti un blog nu inseamna ca trebuie sa scrieti materiale de multe pagini. Informatia poate fi bine structurata, oferind esentialul. Nu o sa realizati oricum consultatii online. Subiectele se gasesc usor – din experienta dumneavoastra, din stirile aparute pe care le puteti comenta si asa mai departe.
Sunt necesare cunostinte de marketing pentru a promova blogul
Sigur, orice blog, oricat de bun ar fi continutul sau, daca nu este promovat, adus la cunostinta celor care pot fi interesati, are de pierdut. Dar pentru a va promova blogul nu trebuie sa aveti neaparat cunostinte de marketing. Puteti incepe de acum documentarea. Puteti cauta online articole despre cum se promoveaza un blog si afla care sunt modalitatile cele mai bune de promovare. Exista de asemenea si forumul Blogoree de unde puteti afla multe sfaturi si lucruri utile.
Autor: Alina Popescu
0 Comentarii