Eficientizarea programului de anestezie si terapie intensiva
Eficientizarea programului de anestezie si terapie intensiva
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/eficientizarea-programului-de-anestezie-si-terapie-intensiva/
Programul ATI (Anestezie si Terapie Intensiva) presupune actiuni de monitorizare, de tratament si de ingrijire a pacientilor critici din sectiile de anestezie si terapie intensiva. Functionarea corecta a programului pentru eficientizarea serviciilor medicale a fost principalul punct de discutie in cadrul videoconferintei sustinute de Red Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii si medicii Dorel Sandec si Serban Bubenek.
Principalele subiecte de discutie cu privire la programul ATI
Principalele puncte de discutie in ceea ce priveste programul ATI au vizat aplicarea legislatiei, necesitatea prelucrarii modului de derulare a programului cu tot personalul sectiilor ATI.
Eficientizarea programului si implicit a servicilor medicale are ca scop si evitarea eventualelor respingeri ale solicitarilor de decontare din cauza nerespectarii procedurilor.
Tratamentul si ingrijirea pacientilor din sectiile de anestezie si terapie intensiva sunt principalele puncte de interes in programul ATI pentru a le oferi bolnavilor servicii medicale profesioniste.
“Avand in vedere rezultatele introducerii programului de infarct miocardic, care a condus la reducerea cu 50% a mortalitatii pentru aceasta afectiune, Ministerul Sanatatii considera ca prin programul ATI vor putea fi salvate mai multe vieti”, se specifica in comunicatul dat de Ministerul Sanatatii.
Programul ATI este operational din 18 iulie in ceea ce priveste decontarea cheltuielilor si este derulat si monitorizat prin Biroul de Asistenta Medicala de Urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, in colaborare cu Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva.
Autor: Agerpress
0 Comentarii