Conferinta Nationala a Societatii Romane de Hipertensiune 2013
Conferinta Nationala a Societatii Romane de Hipertensiune 2013
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-nationala-a-societatii-romane-de-hipertensiune-2013/
In perioada 12-14 septembrie 2013, cei mai importanti specialisti in hipertensiune vor participa la 16 sesiuni stiintifice organizate cu prilejul Conferintei Nationale a Societatii Romane de Hipertensiune. Conferinta este adresata medicilor de familie, medicilor cardiologi, internisti, diabetologi, neurologi, medicilor rezidenti.
Rolul medicului de familie in cazul pacientilor cu hipertensiune va fi evidentiat intr-o sesiune moderata de dr. Rodica Tanasescu si prof. Rodica Avram.
In vederea colaborarii la nivel international, in cadrul evenimentului se vor organiza Simpozionul franco-roman si Simpozionul Tarilor Baltice.
Principalele activitati si subiecte ale conferintei
- Sesiunea “Hipertensiunea si metabolismul” in care se va dezbate relatia dintre hipertensiune si afectiunile metabolice
- Simpozionul franco-roman, moderat prof. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune
- Simpozionul Tarilor Baltice, avandu-l intre moderatori pe prof.dr. Eduard Apetrei, Presedintele de onoare al Societatii Romane de Hipertensiune
- Sesiune de dezbatere a celor mai noi ghiduri in hipertensiune, cu participarea prof. Giuseppe Mancia, presedinte al Comitetului de Elaborare a Ghidurilor ESH-ESC de Hipertensiune, si a Presedintelui Societatii Europene de Hipertensiune, Joseph Redon.
- Transmitere live a unei interventii de denervare renala la un caz de hipertensiune rezistenta, din sala de angiografie a Spitalului Clinic Bucuresti.
- Sesiune-Controverse in HTA
- Sesiune-Hipertensiune si patologie renala
- Sesiune-Hipertensiune in conditii speciale
- Sesiune-HTA si riscul cardiovascular
- Sesiune tinerilor hipertensiologi
- Sesiunea-Urgente hipertensive, cu participarea prof.dr.Maria Mota, Presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Conferinta Nationala cu participare internationala va fi dublu creditata, atat national cat si european, cu 16 puncte EMC si 14 puncte EBAC.
Pentru detalii si inscrie consultati pagina http://www.societate-hipertensiune.ro/
Sursa: www.comunicatemedicale.ro
Autor: Anamaria Blanaru
0 Comentarii