Educatie pacienti: Principalii factori de risc in diabetul de tip 2
In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.
Principalii factori de risc in diabetul de tip 2
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/principalii-factori-de-risc-in-diabetul-de-tip-2/
Informarea pacientului de catre medicul de familie asupra principalilor factori de risc in diabetul de tip 2 reprezinta primul pas spre preventia afectiunii. In afara factorilor genetici, ai varstei exista o serie de factori care pot determina declansarea diabetului de tip 2.
Principalii factori de risc in diabetul de tip 2
Consultul preventiv pentru depistarea diabetului in cazul persoanelor supraponderale sau care se confrunta cu obezitatea, a persoanelor trecute de varsta de 45 de ani sunt masuri preventive recomandate de American Diabetes Association.
Principalii factori de risc in declansarea diabetului (conform National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Deseases)
- Lipsa miscarii fizice, a activitatilor sportive se afla intre principalii factori de risc. Cel putin 30 de minute de exercitii fizice zilnic poate scadea riscul de a face diabet.
- Daca in familie este un frate, un parinte care are diabet riscul de a se imbolnavi si alt membru al familiei exista.
- Daca in familie exista o ruda originara din zonele hispano-latine, afro-americane, Alaska, asiatica, insulele Pacifice, pacientul trebuie sa aiba in vedere riscul de a face diabet.
- Nasterea unui copil care a determinat diabetul gestational din cauza incapacitatii organismului de a secreta cantitatea de insulin necesara.
- Un nivel ridicat al presiunii arteriale sau cazul in care persoana care se afla sub tratament impotriva presiunii arteriale crescute.
- Un nivel scazut al colesterolului sau crescut al trigliceridelor.
- Persoana care are sindromul ovarelor polichistice este expusa riscului.
- Testarea nivelului glicemiei este de asemenea un factor important in diagnosticarea diabetului.
- Un istoric de boli cardiovasculare creste riscul imbolnavirii de diabet.
Autor: Anamaria Blanaru
1 Comentarii
SOTUL MEU ARE DIABET TIP 2 SI ARE O BUBA PE PICIORUL DREPT ,PE GAMBA CARE NU SE MAI VINDECA ,DESI MERGE SAPTAMANAL LA MEDIC LA REPANSARE.i-AU FOST RECOMANDATE MEDICAMENTE SI ARE O MANCARIME PE EL DE ISI RUPE CARNEA.ARE TOT CORPUL NUMAI RANI PENTRU CA SE SCARPINA .VA ROG SA-MI RECOMANDATI O CREMA DIABETICA.VA MULTUMESC!