Care sunt cele mai frecvente alergii toamna?
Care sunt cele mai frecvente alergii toamna?
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/care-sunt-cele-mai-frecvente-alergii-toamna/
Modificarea temperaturii odata cu venirea sezonului rece, precum si posibilitatea expunerii la unii alergeni din natura pot cauza cresterea riscului de alergii in aceasta perioada. Informarea pacientilor asupra expunerii la acesti alergeni poate sa previna declansarea sau agravarea alergiilor toamna.
Ce alergii trebuie prevenite toamna
Cea mai frecventa alergie declansata toamna este cea cauzata de rugina (pipirigul). Chiar daca polenizarea florii incepe inca din luna august, efectele negative asupra persoanelor predispuse la alergii pot fi resimtite pana la finalul lui septembrie.
Medicii trebuie sa avertizeze pacientii ca alergia se poate declansa chiar daca in zona in care locuiesc nu exista aceste plante. Polenul declansator de alergii poate fi raspandit prin vant.
Pentru unele persoane care sunt alergice la rugina, alimente precum banana, pepene, dovlecei pot sa cauzeze simptome specifice alergiei.
O alta alergie frecventa toamna este alergia la mucegai. Persoanele se pot expune la mucegai in diferite locuri din casa, de la baie sau subsol, si in natura, mucegaiul care apare sub frunzele umede.
Acarienii pot fi un factor declansator de alergii nu doar vara, ci si toamna. Copiii pot fi expusi riscului de alergii din cauza acarienilor sau a mucegaiului prezenti in scoli.
Ce simptome cauzeaza alergiile
- Stranut
- Tuse
- Iritatii in zona nasului si a ochilor
- Secretii nazale sau in zona ochilor
Masuri de prevenire a alergiilor de toamna
In timpul diminetii, este recomandat sa se evite ferestrele deschise foarte mult timp in cazul in care in zona in care locuiti este mult polen in aer.
Inainte de a da drumul prima data la instalatia de incalzire din casa, este recomandat sa se verifice instalatia si sa se schimbe filtrele.
Pastrarea curateniei in subsol, bucatarie, baie previne alergiile cauzate de mucegai.
Verificarea produselor din frigider, in cazul in care ele pot fi alterate si pot avea mucegai.
Este recomandata o masca in cazul in care se indeparteaza frunzele uscate din curte, gradina pentru a evita contactul cu mucegaiul de sub ele.
Evitarea plimbarilor prin padure sau in zone in care exista frunze cazute si mucegai.
Autor: Anamaria Blanaru
0 Comentarii