Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale in sprijinul relatiei medic-pacient
Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale in sprijinul relatiei medic-pacient
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/societatea-academica-a-stiintelor-comportamentale-in-sprijinul-relatiei-medic-pacient/
Relatia de comunicare medic-pacient poate fi imbunatatita prin dezvoltarea abilitatilor de comunicare, prin transmiterea mesajelor informative si educative publicului in vederea imbunatatirii calitatii vietii.. Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale are ca principal scop preventia si ameliorarea dezechilibrelor comportamentale.
O platforma comuna de comunicare pentru specialisti in diferite domenii
Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale are ca obiectiv gasirea celor mai bune solutii pentru ameliorarea vietii pacientilor.
In acest sens, isi doreste reunirea pe aceeasi platforma a specialistilor din diferite domenii: psihologie, psihologie sociala, sociologie, psihiatrie, medicina generala, medicina dentara, antropologie, economie, politologie.
O mai buna calitate a vietii in cazul pacientilor cu dezechilibre comportamentale
Impactul stiintelor comportamentale in medicina are in vedere si explicarea felului in care comportamentul influenteaza starea de sanatate.
Principalele obiective ale Societatii Academice a Stiintelor Comportamentale
• Facilitarea comunicarii si a schimbului de informatii intre persoanele implicate in managementul stiintelor comportamentale
• Transmiterea catre publicul larg a mesajelor educative si informative
• Formularea de propuneri legislative din sfera stiintelor comportamentale
Prin comunicarea dintre specialistii atat in psihologie cat si in medicina generala se doreste o mai buna informare a pacientilor si o stabilire a unui dialog eficient medic-pacient.
Sursa: www.comunicatemedicale.ro
Autor: Anamaria Blanaru
0 Comentarii