Directiva europeana privind serviciile medicale transfrontaliere
Directiva europeana privind serviciile medicale transfrontaliere
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/directiva-europeana-privind-serviciile-medicale-transfrontaliere/
Directiva europeana privind serviciile medicale transfrontaliere ar trebui sa intre in vigoare la data de 25 octombrie, conform declaratiilor lui Cristian Busoi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
Costul interventiilor in strainatate pot fi decontate in Romania
Cristian Busoi a precizat ca in continuare romanii care fac tratamente in strainatate pot sa solicite rambursarea costului acelor interventii la nivelul la care ar fi costat in Romania.
Presedintele CNAS a precizat ca in continuare va exista cardul european pentru tratamentele urgente.
“In continuare va ramane cardul european pentru tratamentele urgente care se vor plati la costul din tara in care ele sunt facute si in continuare va exista Formularul E 112 si celelalte formulare care inseamna acele tratamente care nu sunt disponibile in Romania si care se vor plati in continuare la costul real din tara in care se efectueaza”, a precizat Cristian Busoi.
Presedintele CNAS a precizat ca Guvernul va decide daca actul normativ va fi promovat prin OUG sau prin procedura accelerata in Parlament.
“Va pot spune ca, din punct de vedere practic, nu va fi nicio diferenta semnificativa, pentru ca deja CNAS a pregatit terenul in ultimii ani pentru ca aceasta directiva sa fie implementata”, a adaugat Cristian Busoi.
Lista medicamentelor compensante trebuie reanalizata
Cristian Busoi a mai precizat necesitatea unei dezbateri privind lista medicamentelor compensate pe baza unor criterii obiective. Scopul principal este de a se calcula daca se cheltuie prea mult pe medicamente ieftine.
Autor: Agerpress
0 Comentarii