Cat ar putea creste fondurile pentru medicina de familie

01/11/2013

Cat ar putea creste fondurile pentru medicina de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cat-ar-putea-creste-fondurile-pentru-medicina-de-familie/

poza ministerul sanatatiiPana la finalul lui 2016, se doreste ca medicina de familie sa reprezinte 10% din totalul fondurilor pentru sanatate, conform declaratiilor lui Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii. In momentul de fata, medicina de familie reprezinta 6,4-6,8%.

Cum ar putea fi economisiti 500 milioane euro anual

Economisirea a peste 500 milioane euro pe an s-ar putea realiza prin transferarea unor servicii medicale din sistemul spitalicesc catre medicina de familie si cea de ambulator.

“Credem ca am putea sa recuperam intre 500 milioane si un miliard de euro pe an, ceea ce ar fi cam 9-10% din ce poate sa ofere sistemul sanitar romanesc ca finantare, prin transferarea unor servicii medicale din sistemul spitalicesc care costa foarte mult. Intre 1400-1800 lei este cazul care se deconteaza pentru o internare continua si intre 14-20 lei este o consultatie care se realizeaza in pre-spital adica la medicina de familie sau medicina ambulatorie”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Consultarea in ambulator si nu in sistemul spitalicesc este mai ieftin de aproximativ 25 de ori, conform precizarilor ministrului Sanatatii.

Prin acest transfer al serviciilor catre medicina de familie sau cea de ambulator se doreste o scadere a costurilor asociate internarilor nejustificate in spital cu 10-12%.

Preventia prin pachetul de baza

Serviciile de preventie din pachetul de baza vor presupune un program national de evaluare a sanatatii la care sa poata participa fiecare cetatea.

Acest program va fi stabilit in functie de specificul medical si de riscurile identificate la fiecare pacient, conform precizarilor ministrului Eugen Nicolaescu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: