De ce poliomielita ramane o amenintare la nivel global

19/12/2013

De ce poliomielita ramane o amenintare la nivel global

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-ce-poliomielita-ramane-o-amenintare-la-nivel-global/

Reactiile-postvaccinale-sunt-minore-fata-de-riscurile-bolii-pentru-care-se-recomanda-vaccinareaIn urma descoperii cazurilor noi de poliomielita in Siria si a programarii unei ample campanii de vaccinare a copiilor din Orientului Mijlociu, exista cateva semne de intrebare a posibilitatii de eradicare totale a acestei amenintari.

10 milioane de cazuri de paralizie au fost prevenite prin vaccinare

Pentru a atrage atentia asupra necesitatii vaccinarii antipolio, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a publicat un infografic care arata la ce nivel poliomielita a afectat populatia si in ce masura vaccinarea a intervenit.

Conform graficului publicat de CDC, peste 500.000 de decese au fost prevenite prin vaccinare la nivel global incepand cu anul 1988.

In acelasi timp, se preconizeaza ca pana in anul 2035 ar putea fi economisiti peste 40 de milioane de dolari daca poliomielita ar putea fi eradicata.

200.000 de copii ar putea suferi de paralizie fara vaccinare

Aceleasi statistici publicate de CDC arata ca, daca vaccinarea antipolio s-ar opri, exista riscul ca peste 200.000 de copii sa paralizeze din cauza bolii la nivel global.

Care sunt tarile cu risc ridicat de contaminare

Intr-un interviu acordat Robert Wood Johnson Foundation, Sona Mari, membra a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a precizat ca in tari precum Nigeria, Afganistan sau Pakistan inca exista riscul raspandirii poliomielitei.

Principalele intrebari pe care le pune Sona Mari ar fi cat de puternice sunt sistemele de sanatate din aceste tari, in ce masura se ajunge la toti copiii prin campaniile de vaccinare si in ce masura situatia politica poate dificulta campaniile de vaccinare.

Astfel impedimentele principale pe care le mentioneaza reprezentantul OMS sunt accesul la toate persoanele care trebuie vaccinate si problemele de securitate in aceste tari.

Solutiile pentru implementarea cu succes a acestor campanii de vaccinare in tari sarace precum Nigeria ar fi sustinerea sistemului de sanatate, gasirea de donatori, de organizatii care sa sprijine campaniile precum si de informarea populatiei, a parintilor despre importanta dar si riscurile vaccinarii.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: