Imobilizata la pat de la nastere, eleva acum in clasa a XI-a
Imobilizata la pat de la nastere, eleva acum in clasa a XI-a
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/imobilizata-la-pat-de-la-nastere-eleva-acum-clasa-xi/
Peste 750 de pacienti primesc anual ingrijiri medicale la domiciliu prin cele opt programe desfasurate de Fundatia Crucea Alb – Galbena din Romania (CAGR). Cei mai multi pacienti care au nevoie de astfel de servicii sunt cei cu boli cronice, cu boli in faza terminala, pacientii cu un anumit handicap sau cei aflati in convalescenta. Pacientii pot beneficia de aceste servicii medicale la recomandarea medicului de familie sau a celui specialist.
Pacient imobilizat la pat de la nastere – in recuperare prin serviciile medicale la domiciliu
Importanta ingrijirii medicale continue la domiciliu este dovedita de cazul unui pacient cu tetrapareza spastica, scolioza neurogena, total imobilizat la pat de la nastere.
“Tanara a beneficiat de asistenta medicala si servicii de recuperare in mod constant, iar in urma efectuarii unor operatii la spitalul Foisor urmata de ingrijirea oferita de fundatia noastra, starea ei s-a imbunatatit considerabil astfel incat la momentul actual se poate deplasa cu ajutorul fotoliului rulant parasind patul in care a fost imobilizata pana la jumatatea anului 2007”, conform precizarilor CAGR.
Institutul National de Recuperare in colaborare continua cu CAGR
Recuperarea partiala a deficitului motor ii permite pacientei de nici 19 ani sa aiba o viata normala si sa fie eleva in clasa a 11-a.
Recuperarea si integrarea ei sociala se datoreaza eforturilor si colaborarii eficiente intre Institutul National de Recuperare Bucuresti si CAGR.
Timp de 11 ani, echipa CAGR a fost alaturi de pacienta si de familie, prin interventia medicilor, asistentilor medicali, kinetoterapeutilor, asistentilor sociali.
Ce probleme raman nerezolvate pentru a avea o viata normala
Unul din obiectivele Fundatiei CAGR este imbunatatirea deplasarii adolescentei in afara casei, la scoala.
Astfel se doreste inlocuirea scaunului rulant din prezent, special conceput pentru copii, cu un risc de curbura a coloanei vertebrale, cu unul nou, adecvat varstei si deplasarii in afara locuintei.
In afara serviciilor medicale, membrii CAGR ofera si suport social familiei. Acestia doresc identificarea fondurilor necesare pentru achizitia cartilor si materialelor didactice necesare la liceu. In prezent, mama trebuie sa-i asigure copilului recuperarea si materialele necesare la scoala dintr-o suma de doar 460 lei/luna.
Datorita serviciilor medicale la domiciliu si a colaborarii constante intre specialisti, visul adolescentei, de a deveni contabila si de a duce o viata normala, independenta, este tot mai aproape.
Pentru a afla care este procedura prin care medicii de familie pot recomanda pacientilor ingrijiri medicale la domiciliu click aici
Sursa: www.cag.ro
Autor: Anamaria Blanaru
0 Comentarii