Educatie pacienti: Factori cu risc in neuropatia diabetica

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

06/05/2014

Factori cu risc in neuropatia diabetica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/factori-cu-risc-neuropatia-diabetica/

Stresul oxidativ are un rol central in declansarea neuropatiei diabetice, alaturi de varsta inaintata sau excesul ponderal, conform precizarilor dr. Tudor Lupescu, presedinte al Societatii de Neuroftiziologie Electrodiagnostica din Romania in cadrul simpozionului “Actualitati in diagnosticul si tratamentul polineuropatiilor diabetice”.

Factori care cresc de 9 ori riscul neuropatiei diabetice

Dr. Tudor Lupescu precizeaza ca factori de risc in neuropatia diabetica:

  • stresul oxidativ
  • varsta inaintata
  • excesul ponderal
  • prezenta bolii arteriale periferice

“Acestia pot creste de noua ori riscul de neuropatie diabetica la persoanele cu diabet zaharat, deci este extrem de important ca afectiunea sa fie diagnosticata inca din faza de prediabet”, a explicat presedintele Societatii de Neuroftiziologie Electrodiagnostica din Romania.

Polineuropatia diabetica este frecventa la bolnavii cu prediabet zaharat

Prof.dr. Dan Ziegler, Germania, specialist in neuropatia diabetica, a precizat ca polineuropatia diabetica este frecventa in special la persoanele cu intoleranta la glucoza (IGT) si cu glicemie bazala modificata (impaired fasting glucose IFG).

Conform dr. Dan Ziegler, una din trei persoane cu diabet sufera de polineuropatie diabetica.

Conferinta “Actualitati in diagnosticul si tratamentul polineuropatiilor diabetice” face parte dintr-o serie mai ampla de actiuni ale Societatii de Neuropatie Diabetica, cu scopul de a dezvolta educatia medicala continua in neuropatie diabetica.
Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

2 Comentarii

  1. Grety Simionica says:

    Buna seara, va rog sa-mi spuneti carei specialitati medicale trebuie sa ma adresez daca am suspiciune de neuropatie diabetica?Multumesc

  2. Mihaela Bejan says:

    Unde găsesc mai multe informații despre neuropatia diabetică?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: