Copiii sub un an expusi alergenilor au un risc mai scazut de astm
Copiii sub un an expusi alergenilor au un risc mai scazut de astm
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copiii-sub-un-expusi-alergenilor-au-un-risc-mai-scazut-de-astm/
Expunerea copiilor pana la varsta de un an la alergeni sau bacterii scade riscul astmului, conform unui nou studiu publicat in “The Journal of Allergy and Clinical Immunology”. Autorii studiului considera ca lipsa unei protejari excesive a copiilor de pana la un an la acarienii de praf, parul de pisica sau la alti alergeti uzuali poate scadea considerabil riscul de astm.
Factori declansatori in astmul la copii
Studiul “The Urban Environment and Childhood Asthma” a analizat un grup de 560 de copii timp de trei ani care aveau un risc mai mare de a dezvolta astm din cauza alergenilor din mediul inconjurator in care locuiau.
Autorii studiului au analizat gradul de expunere a copiilor la alergeni din exterior dar si la bacteriile din interiorul casei.
Rezultatele studiului au luat in considerare factorii de mediu, sensibilitatea la alergeni si problemele respiratorii recurente pana la varsta de trei ani.
Expunerea la alergeni pana la varsta de un an nu creste riscul astmului
In urma studiului, cercetatorii au observat ca, in cazul copiilor expusi pana la varsta de un an la par de animale de casa, urme de soareci sau gandaci de bucatarie, nu au fost inregistrate tulburari frecvente in respiratie.
Pe de alta parte, copiii peste varsta de trei ani care au fost expusi acestor alergeni aveau o sensibilitate crescuta si reactii alergice frecvente.
Autorii studiului precizeaza ca o expunere timpurie, pana la varsta de un an, la anumiti alergeni, poate fi chiar benefica pentru copii, reducand riscul reactiilor alergice si al astmului.
Pe de alta parte, copiii care erau feriti de orice expunere la alergeni, fiind protejati excesiv de bacterii sau germeni, dezvoltau o hipersensibilitate la acesti factori de mediu.
Pentru mai multe informatii despre impactul pe care il are astmul asupra pacientilor, dar si despre diagnosticarea afectiunii, consultati cursul EMC online si gratuit Astmul diagnostic pozitiv si diferential.
Autor: Anamaria Blanaru
0 Comentarii