Peste 100.000 de romani s-au accidentat la locul de munca in 2013
Peste 100.000 de romani s-au accidentat la locul de munca in 2013
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-100-000-de-romani-s-au-accidentat-la-locul-de-munca-2013/
In Romania se inregistreaza in fiecare an aproximativ 100.000 de cazuri de accidentari ca urmare a riscurilor de la locul de munca. Expunerea la substante chimice, riscul utilizarii utilajelor in constructii sau riscul pentru deteriorarea auzului sunt doar cativa din factorii care pun in pericol sanatatea angajatilor din Romania.
43.000 de persoane care au suferit un accident la locul de munca in 2013 lucreaza in industrie si constructie
Studiile realizate de Institutul National de Statistica din Romania arata ca numarul cel mai mare de accidentari la locul de munca se inregistreaza in agricultura, industrie si constructii.
Peste 40.000 de persoane care lucreaza in industrie si constructii au suferit un accident la locul de munca in 2013, in timp ce 24.000 de persoane cu aceleasi probleme lucreaza in sectorul serviciilor, conform wall-street-.ro.
40% dintre persoanele accidentate au avut nevoie de concedii medicale
Riscurile la locul de munca cresc si rata absenteismului, de vreme ce aproape jumatate dintre angajatii care sufera un accident la serviciu au nevoie de concediu medical pentru recuperare.
Bolile respiratorii si afectiunile musculo-scheletice, cele mai frecvente afectiuni ocupationale
Conform raportului OMS “WHO Global Plan of Action on Workers’ Health (2008-2017)”, la nivel mondial cele mai frecvente afectiuni cauzate de conditiile si riscurile de la locul de munca sunt bolile respiratorii si cele musculo-scheletice.
Riscul infectarii cu hepatita B este un alt semnal de alarma al specialistilor OMS care recomanda imunizarea impotriva acestei afectiuni.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) atrage atentia ca exista o rata scazuta la nivel mondial a informarii populatiei asupra riscurilor la locul de munca.
2 milioane de persoane mor anual din cauza bolilor ocupationale
In 2013, Organizatia Internationala a Muncii avertiza ca in fiecare an 2 milioane de persoane isi pierd viata din cauza bolilor profesionale.
Afectiunile determinate de agenti chimici si biologici, traumatismele sistemului osos si muscular, bolile de piele si cele respiratorii sunt principalele boli ocupationale care pun in pericol viata angajatilor din intreaga lume.
Autor: Anamaria Blanaru
0 Comentarii