MS si UNICEF sustin alaptarea naturala
MS si UNICEF sustin alaptarea naturala
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-si-unicef-sustin-alaptarea-naturala/
In cadrul unei intalniri pe care a avut-o ministrul Sanatatii Attila Cseke si reprezentantul UNICEF pentru Romania, dl. Edmund McLoughney s-a discutat despre importanta alaptarii naturale pentru copii. Cu acest prilej, reprezentantul UNICEF a cerut sustinerea Ministerului Sanatatii ca si in Romania sa fie creat cadrul legislativ pentru aplicarea Codului International de Marketing al Substitutelor de Lapte Matern.
“Suntem de acord cu acest demers, Ministerul Sanatatii a initiat din 2006 schimbarea reglementarii care a asigurat accesul la lapte praf la o categorie foarte larga de beneficiari. Conform noului Ordin, pe viitor vor avea acces doar acele persoane, la care, intr-adevar, exista o problema medicala. Pe aceasta cale noi dorim sa promovam alaptarea naturala, cu atat mai mult cu cat studiile arata ca nou- nascutii hraniti cu lapte matern pana la 6 luni sunt mai sanatosi decat cei hraniti cu substitute”, a declarat Attila Cseke, ministrul Sanatatii.
MS apreciaza programele UNICEF
Programele derulate de UNICEF au fost apreciate de catre ministrul Sanatatii “Programele derulate pana acum cu UNICEF au fost foarte eficiente si consider ca aceasta colaborare trebuie sa continue si in viitor, pentru ca UNICEF prin cei peste 20 de ani de activitate in Romania a demonstrat ca este un partener serios in ceea ce priveste colaborarea bilaterala”, a mai spus Attila Cseke. Reprezentantul UNICEF a vorbit despre acele programe care au fost si sunt un succes in Romania: “Pentru UNICEF este prioritara orice activitate care vizeaza ajutorarea asa numitelor grupuri vulnerabile. In aceasta categorie intra problematica mamei si copilului, unde consider ca in Romania am inregistrat un succes prin programul Spitalul- Prieten al copilului. Momentan, 23 de maternitati au aderat la aceasta campanie la nivel national si speram ca la sfarsitul anului un procent de 50% din copiii care se nasc in Romania sa fie in maternitati care vor face parte din acest program”, a afirmat Edmond McLoughney.
De asemenea, in cadrul intalnirii s-a discutat si despre alte domenii importante unde exista colaborare intre cele doua institutii, cum ar fi problema tratamentului antiretroviral a persoanelor infestate cu HIV/SIDA sau problema imunizarii copiilor din comunitatile rrome.
Autor: Oana Ciornia
Sursa: www.paginamedicala.ro
0 Comentarii