12.000 de pacienti au fost ingrijiti la Hospice Casa Sperantei

22/07/2011

12.000 de pacienti au fost ingrijiti la Hospice Casa Sperantei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/12-000-de-pacienti-au-fost-ingrijiti-la-hospice-casa-sperantei/

Pana acum, in Hospice Casa Sperantei, 12.000 de pacienti adulti cu boli oncologice si copii bolnavi de cancer, leucemii si distrofii neuromusculare au beneficiat de ingrijire acordate in cadrul fundatiei.

Potrivit datelor din cadrul Raportului Anual al Hospice Casa Sperantei, in 2010 au fost 380 de internari la unitatea cu paturi pe adulti, 1.389 au fost pacienti noi luati in evidenta si 9.666 au fost vizite la domiciliu. Pe de alta parte, unitatea care cuprinde paturi pentru copii a avut 295 de pacienti internati pentru o perioada de 5-10 zile. Chiar si dupa externare insa, echipa de ingrijire din cadrul Hospice a vizitat la domiciliu pacientii.

5% din nevoia de servicii de ingrijiri, asigurata

Totodata, raportul anual prezinta care au fost planurile de deschidere a primei unitati cu paturi din Bucuresti. “Noul Hospice din Bucuresti raspunde unei nevoi foarte mari de ingrijire specializata pentru copiii si adultii cu boli incurabile din Bucuresti, momentan doar 5% din nevoia de servicii de ingrijire fiind asigurata. Conform estimarilor pentru Bucuresti este nevoie de cate o unitate Hospice pentru fiecare sector”, sustin reprezentantii Hospice intr-un comunicat de presa. Reamintim ca eforturile de infiintare a noului hospice din Bucuresti au debutat in anul 2009 cu un eveniment privat de lansare a campaniei de strangere de fonduri prezidat de Ducesa de Norfolk, patron spiritual al fundatiei Hospice Casa Sperantei. Campania a continuat cu mare succes in anul 2010, datorita sustinerii Comitetului Patronilor Onorifici, infiintat de Patrick Desbiens, fostul manager general al GlaxoSmithKline Romania.

Mai multe despre Hospice Casa Sperantei

Fundatia Hospice “Casa Sperantei” este prima organizatie din Romania care ofera servicii de ingrijire paliative gratuite pentru copiii si adultii cu boli incurabile si terminale din Bucuresti, Brasov, Fagarasi si Zarnesti. Primul Hospice a fost infiintat in Brasov si a devenit un centru de excelenta in Europa de Sud-Est. Medici profesionisti, asistente, asistenti sociali, psihologi si terapeuti lucreaza impreuna pentru a le oferi copiilor si adultilor servicii specializate gratuite si adaptate bolii fiecaruia in parte. Pacientii pot fi ingrijiti la domiciliu de echipa de ingrijiri, in unitatile cu paturi, in centrele de zi sau in policlinica.

Autor: Oana Ciornia
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: