Strategia Nationala de Sanatate 2014-2020, aprobata de Guvern

18/11/2014

Strategia Nationala de Sanatate 2014-2020, aprobata de Guvern

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/strategia-nationala-de-sanatate-2014-2020-aprobata-de-guvern/

senat-camera-deputatilorGuvernul Romaniei a aprobat in sedinta de astazi, 18 noiembrie, Hotararea Guvernului pentru aprobarea Strategiei Nationale de Sanatate 2014-2020 si a Planului de actiuni pe perioada 2014-2020 pentru implementarea strategiei nationale.

“Astazi am aprobat cel mai important document prin care sunt stabilite principalele directii ale politicii publice in domeniul sanitar si pasii pe care trebuie sa ii urmam pana in anul 2020. Obiectivul principal al Strategiei este imbunatatirea starii de sanatate a populatiei. Strategia si Planul de implementare determina maniera in care raspundem la principalele probleme de sanatate publica, modul in care va fi asigurat accesul la serviciile de sanatate, precum si  politica de resurse umane,  investitii si infrastructura pentru urmatorii 5 ani”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a mai declarat ca, in elaborarea Strategiei s-a utilizat principiul medicinei bazate pe dovezi, evaluarea nevoilor de servicii de sanatate, dar si dezideratele de eficienta, transparenta si performanta.

Importanta acestei strategii este legata si de valorificarea oportunitatilor financiare prin  accesarea de fonduri structurale in cadrul noului exercitiu financiar/programare 2014-2020 la nivelul Uniunii Europene.

Schimbarile preconizate in sistem dupa implementarea strategiei vizeaza:

•    dezvoltarea  de servicii de sanatate minimale si de baza, accesibile tuturor, de calitate si cost-eficace, cu accent pe preventie;

•    mai buna integrare a asistentei medicale prin  consolidarea serviciilor clinice ambulatorii pentru cresterea ponderii afectiunilor rezolvate in ambulatoriul de specialitate si reducerea numarului de cazuri de spitalizare continua;

•    reorganizarea serviciilor spitalicesti si asigurarea continuitatii ingrijirilor.

Planul de actiuni pentru implementarea Strategiei prevede resursele bugetare disponibile in implementarea masurilor, precum si indicatori de performanta si de rezultat a interventiilor vizate, mai scrie intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii.  

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: