Bacteriile rezistente la antibiotice ar putea ucide milioane de oameni anual
Bacteriile rezistente la antibiotice ar putea ucide milioane de oameni anual
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bacteriile-rezistente-la-antibiotice-ar-putea-ucide-milioane-de-oameni-anual/
Un raport realizat la cererea Guvernului britanic arata ca bacteriile rezistente la antibiotice, care provoaca boli precum E.coli, salmonella, malaria sau tuberculoza, ar putea ucide anual circa 10 milioane de oameni.
Inclusiv premierul britanic, David Cameron,a avertizat ca rezistenta antimicrobiana ar putea “arunca medicina inapoi in Evul Mediu.
Agentiile Reuters si DPA relateaza ca numai in Europa si Statele Unite, in jur de 50.000 de oameni mor in fiecare an din cauza infectiilor cauzate de forme rezistente ale unor bacterii, iar daca pana in 2050 nu se face nimic in aceasta privinta, numarul victimelor ar putea creste la 10 milioane pe an, a spus, intr-o conferinta de presa la Londra, economistul Jim O’Neill, care a condus cercetarea.
Potrivit acestuia, o tulpina de E.coli a devenit deja netratabila din cauza rezistentei la cea mai puternica forma de antibiotice existenta. Malaria si HIV, virusul care provoaca SIDA, devin, de asemenea, din ce in ce mai greu de tratat.
Totodata, interventiile chirurgicale, cezarienele, chimioterapia si operatiile de transplant ar fi mult mai riscante sau chiar imposibile daca nu ar exista antibiotice eficiente.
In raportul sau, O’Neill a avertizat de asemenea ca, in lipsa unei solutii pentru tratarea infectiilor rezistente la antibiotice, pierderile in termeni economici la nivel global se vor ridica la 100 de trilioane de dolari pana in 2050, relateaza Agerpres.
Rezistenta la astfel de medicamente a fost permanent o provocare pentru medicina inca de la descoperirea, de catre Alexander Fleming, a primului antibiotic, penicilina, in 1928.
0 Comentarii