Raed Arafat: Doctoratul in domeniul medical, o formalitate fara valoare
Raed Arafat: Doctoratul in domeniul medical, o formalitate fara valoare
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raed-arafat-doctoratul-in-domeniul-medical-o-formalitate-fara-valoare/
Declaratii care ne pun pe ganduri! Secretarul de stat, dr Raed Arafat, cel care a fondat SMURD-ul, a afirmat ca doctoratul din domeniul medical in Romania a devenit “o formalitate, cu o calitate cel mai probabil redusa si fara valoare”.
“Probleme a caror recunoastere nu se doreste”
“Doar prin faptul ca i-am obligat pe toti care fac parte din sistemul de invatamant universitar medical sa detina titlul de doctor sau in cazul asistentilor universitari sa fie cel putin doctoranzi a generat unele probleme a caror recunoastere nu se doreste si am sa dau exemple. In SUA, anul trecut, erau 309 de profesori de medicina de urgenta in universitatile americane, unde doar sase au doctoratul”, a declarat dr. Raed Arafat in cadrul Gala Studentilor Romani din Strainatate.
Obligativitate in detrimentul calitatii
Vizavi de aceasta obligativitate din sistem, Arafat a precizat ca nu poate fi decat in detrimentul calitatii.
“Ridicand nivelul, ca sa fie neaparat cu doctorat sau doctorand, noi am redus calitatea si am redus expunerea si pregatirea studentilor nostri. Determinand fortat medicii tineri sa acceada procedura de obtinere a titlului de doctor, nu am facut decat sa-i impovaram pe toti cei care trebuie sa achite sume imense, daca nu sunt bursieri, pentru scoala doctorala, care a devenit o sursa importanta de venituri pentru universitati. Pe de alta parte, eu nu stiu unde vor oferi viitori doctoranzi atatea subiecte si teze de doctorat reale, utile si valide din punct de vedere stiintific, solicitandu-le obligatoriu tuturor sa aiba astfel de doctorate”, a mai afirmat Arafat citat de gindul.info.
“Intre a face doctoratul pe genunchi sau sa mi-l faca altcineva ori a pleca, am hotarat sa plec”
De altfel, fondatorul SMURD a dezvaluit si un exemplul personal.
“Dupa mai mult de opt ani de activitate in invatamant in domeniul medical de urgenta intr-o universitate de prestigiu din Romania (Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca), a trebuit sa plec, pentru ca mi s-a spus ca o sa reduc punctajul universitatii prin faptul ca eu nu am doctorat. Iar intre a face doctoratul pe genunchi sau sa mi-l faca altcineva ori a pleca, am hotarat sa plec”, a incheiat dr Raed Arafat, citat de aceeasi publicatie.
1 Comentarii
Cunosc multi colegi care au muncit cu adevarat pentru doctorate. In ceeace ma priveste am lucrat 7 ani, am citit tot ce a aparut in lume pe tema respectiva, am facut studiu clinic retro- si prospectiv si studiu experimental. Totul pe cheltuiala mea. Nu m-a obligat nimeni, dar mi-a folosit in perfectionarea profesionala.
Oamenii politici, indiferent de facultate ar trebui sa nu mai dea verdicte general valabile despre un domeniu pe care nu-l cunosc cu adevarat.