UNOPA: Accesul pacientilor afectati de HIV/SIDA la tratament neintrerupt este necesar!

19/08/2011

UNOPA: Accesul pacientilor afectati de HIV/SIDA la tratament neintrerupt este necesar!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/unopa-accesul-pacientilor-afectati-de-hivsida-la-tratament-neintrerupt-este-necesar/

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) continua proiectul “Ia-ti tratamentul! Bucura-te de viata!”, inaugurat in decembrie 2009. Scopul proiectului il constituie facilitarea comunicarii dintre pacientii seropozitivi, medici, psihologi si asociatiile de profil. Cea de-a VII-a intalnire a pacientilor seropozitivi are loc la Giurgiu si este moderata de catre directorul executiv al UNOPA, Iulian Petre.

Discutiile vor atinge subiecte precum terapia infectiei cu HIV, accesul la tratament, cresterea calitatii vietii, prevenirea transmiterii HIV de la mama la fat, egalitatea de sanse, integrarea in comunitate, protectia sociala si oportunitatile de angajare. “La Giurgiu am programat cea de-a VII-a intalnire dedicata importantei tratamentului ca element cheie pentru cresterea calitatii vietii persoanelor seropozitive. Aproximativ 50 de pacienti vor participa la un dialog deschis, putand adresa intrebari medicului, psihologului si reprezentantilor asociatiilor de pacienti”, a declarat Iulian Petre in cadrul unui comunicat de presa dat publicitatii.

Respectarea schemei terapeutice, element cheie pentru cresterea sperantei de viata
Tratamentul si respectarea schemei terapeutice, fara intreruperi, sunt elementele cheie pentru cresterea sperantei de viata a pacientilor cu HIV/SIDA. Intalnirea de la Giurgiu este organizata in parteneriat cu Asociatia “Viata si Speranta 2003” din Giurgiu, partener local UNOPA.

“Proiectul are la baza nevoia pacientilor de a avea acces, pe langa tratament, la consiliere medicala si psihologica. Pornind de la aceasta nevoie organizam intalnirile alaturi de medici, psihologi si reprezentanti ai asociatiilor. Tratamentul pentru HIV/SIDA este unul complex, de lunga durata, care poate duce la momente de descurajare, momente in care pacientul are nevoie de suport. Practic, noi aducem intr-un spatiu comun acele persoane extrem de importante in viata pacientilor”, a continuat Iulian Petre.
Autor: Claudia Spridon
Sursa: www.paginamedicala.ro

autor

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: