Secretarul general al CMR, vicepresedintele EurHeCa

01/04/2015

Secretarul general al CMR, vicepresedintele EurHeCa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/secretarul-general-al-cmr-vicepresedintele-eurheca/

CMRDr. Viorel Radulescu, secretarul general al Colegiului Medicilor din Romania a fost reales vicepresedinte al organizatiei europene EurHeCa in cadrul unei reuniuni desfasurate la Bucuresti in zilele de 27 si 28 martie.

EurHeCa este asociatia autoritatilor competente europene ale profesiilor reglementate din sanatate : medici, farmacisti, medici dentisti, moase si asistente medicale.

Conducerea organizatiei EurHeCa este asigurata de Maximo Gonzales (Spania), presedinte, dr. Viorel Radulescu (Romania) si Rafael Lleget (Spania) – vicepresedinti, Fracis Patout (Belgia), Svetoslav Krumov (Bulgaria) – trezorier.

“Pentru Colegiul Medicilor din Romania este o onoare sa detina vicepresedintia acestei organzatii, ai carei membrii suntem inca de la inceput. Suntem interesati de proiectele de la nivel european care vizeaza cardul european profesional in format electronic si formarea unei platforme electronice la nivel european prin care sa se poata verifica si autentifica documentele privind profesionistii din sanatate si daca acestia au fost sanctionati in tarile in care profeseaza, prin aceasta garantand calitatea actului medical”, a declarat dr. Viorel Radulescu.

La reuniunea de la Bucuresti au participat 18 reprezentanti din tarile membre, Colegiul Medicilor din Romania fiind reprezentant de dr. Calin Bumbulut, vicepresedinte CMR, dr. Viorel Radulescu, secretar general si Christian Mohr, consultant support tehnic.

“Am continuat sa avansam in munca noastra in relatiile cu Comisia Europene cu obiectivul de a lucra asupra Directivei Calificarilor Profesionale care permite profesionistilor din sanatate de a avea recunoasterea diplomelor in Europa si stiu ca acest lucru este important in Romania si suntem foarte determinati sa reglementam cat mai bine posibil acesta mobilitate pentru ca forta de munca este foarte bine cotata dar de asemenea aceasta nu este intotdeauna favorabila, dar avem o vointa politica de a lucra pentru ca aceasta reglementare a profesiilor in Europa sa nu afecteze nicio tara. Un alt subiect de care suntem foarte preocupati este privind formarea de baza si formarea cotinua a profesionistului, pentru ca noi estimam ca acest lucru asigura siguranta pacientului iar modificarile trebuie facute inainte de orice pentru beneficiul pacientului pentru ca ceea ce dorim in Europa, indiferent de pacient si indiferent de tara sa fie sigur ca are in fata un profesionist din sanatate abilitat sa lucreze”, a declarat Patrick Fortuit, fostul presedinte al organizatiei.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: