Medicii reactioneaza la decizia ICCJ

07/08/2015

Medicii reactioneaza la decizia ICCJ

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-reactioneaza-la-decizia-iccj/

mediciDecizia ICCJ care spune ca medicii angajati in spitalele din sistemul public de sanatate n-au voie sa primeasca de la pacienti plati suplimentare sau donatii, a starnit un val de reactii.

Judecatorii de la ICCJ au avut in vedere o decizie pronuntata in decembrie anul trecut tot de Instanta Suprema.

Hotararea stabilea ca medicul angajat in sistemul public de sanatate are calitate de functionar public din perspectiva legii penale.

Asadar, prin noua decizie i s-a stabilit si obligatia de a nu primi plati suplimentare ori donatii din partea pacientilor.

Reactiile medicilor nu au intarziat sa apara. Incadrarea in categoria functionarilor publici ii nemultumeste, iar acestia vorbesc de discriminare.

“Sa va dau un exemplu: sa spunem ca medicul X presteaza niste servicii medicale intr-o clinica privata, servicii medicale care sunt integral decontate de catre Casa. Care e diferenta dintre acest medic si un medic care lucreaza intr-un spital de stat? Normele deontologice sunt aceleasi, iar sursa din care cei doi medici isi primesc salariul este aceeasi”, a declarat Mircea Savu, medic specialist radioterapie, conform Digi24.

Medicii mai afirma ca cea mai mare problema sunt salariile prea mici din sistemul public.

“Ne plangem ca fug medicii, ca nu isi vad de treaba, ca asistenta de serviciu… bun. Ar trebui fidelizati intr-un fel si este foarte limpede ca ar trebui finalizati prin retributii ceva mai bune”, a mai completat doctorul  Mircea Savu.

Citeste si ICCJ: Medicii din spitalele de stat n-au voie sa primeasca plati suplimentare sau donatii de la pacienti

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. CRISTIAN LIANA says:

    Bun si are cineva de gand sa faca ceva ? Ceva pentru a schimba legea cu incadrarea medicilor ca functionari publici ? Cred ca suntem singura tara din lume unde o profesie liberala prin definitie este asimilata unei functii publice ( indiferent in ce cadru este prestata , tot liberala ramane ). Exact cum au facut legea , asa o pot si”desface”.Deci Colegiul Medicilor si alte organizatii profesionale au de gand sa poarte o discutie serioasa in parlament pentru a se schimba legea? Si s-o poarte repede pana mai au pentru cine ( ca vine DNA si ne salta pe toti in curand…)

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: