Studiu: Aspirina, testata ca medicament impotriva cancerului
Studiu: Aspirina, testata ca medicament impotriva cancerului
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-aspirina-testata-ca-medicament-impotriva-cancerului/
Banala aspirina si-ar putea dovedi proprietati anti-cancer in urma unui amplu studiu britanic.
Agentia France Presse relateaza ca in Marea Britanie a fost lansat un studiu menit sa testeze eficacitatea aspirinei in stoparea sau intarzierea recidivei cancerului
“Adauga Aspirina — faza a III-a”, este un studiu cu o perioada estimate de 12 ani si implica 11.000 de persoane care primesc sau au primit tratament pentru cancerul de san, esofag, intestin, prostata sau de stomac.
Intr-un comunicat emis de insitutul care va derula cercetarea, scrie ca pentru acest studiu circa 9.000 de pacienti vor fi recrutati in Marea Britanie si 2.000 in India.
Participantii vor fi impartiti in trei grupuri: unul va primi timp de cinci ani 300 mg de aspirina pe zi, altul, 100 mg, iar cel de al treilea va fi un grup placebo sau echivalent.
Pacientii vor fi urmariti apoi, din punct de vedere medical, inca cinci ani.
Acest studiu poate “schimba jocul”, a declarat dr. Fiona Reddington, de la institutul pentru cercetare in domeniul cancerului.
“Efectele potentiale ale aspirinei asupra cancerului sunt fascinante si speram ca acest test ne va da un raspuns clar” privind eficacitatea acestuia in ceea ce priveste prevenirea, a adaugat ea,citata de AFP.
Studiile anterioare au mai aratat beneficiile pe care aspirina le-ar avea in prevenirea unor forme de cancer.
“Aceasta lucrare vizeaza oferirea unui raspuns o data pentru totdeauna”, a spus profesorul Ruth Langley, un responsabil al unitatii de cercetare de la University College din Londra (UCL), conform Agerpres.
“Daca descoperim ca aspirina poate opri recidiva acestor tipuri de cancer, aceasta ar putea sa schimbe tratamentele viitoare si oferi un mijloc simplu si mai ieftin de lupta impotriva bolii”, a mai adaugat ea.
Citeste si Studiu: Un medicament pentru leucemie, eficient si in tratarea bolii Parkinson
Medicamentul a permis “o reducere semnificativa si incurajatoare a proteinelor toxice de la nivel cerebral”, conform savantilor.
Citeste si Medicament pentru boli rare pe lista de medicamente compensate
Pe noua lista de medicamente compensate si gratuite adoptata de Guvern, pe langa tratamentul fara interferon, ultimul tip de tratament existent pe piata impotriva hepatitei C si a cirozei hepatice, se regasesc mai multe molecule, una si pentru boli rare.
Citeste si Descoperire revolutionara: Metoda care stopeaza cancerul
Oamenii de stiinta americani au facut o descoperire revolutionara, care ar putea schimba lumea. Ei au gasit o metoda de a stopa cancerul prin care celulele tumorale sunt transformate in unele din nou sanatoase.
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii