S-a votat! Medicii de familie de la oras pot profesa si dupa varsta de pensionare
S-a votat! Medicii de familie de la oras pot profesa si dupa varsta de pensionare
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-votat-medicii-de-familie-de-la-oras-pot-profesa-si-dupa-varsta-de-pensionare/
Marti, 10 mai, Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege potrivit caruia medicii de familie din mediul urban isi pot continua activitatea dupa implinirea varstei de pensionare.
Ei pot face asta dupa la cerere, cu aviz anual eliberat de directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti si de Colegiul Medicilor.
Proiectul de lege pentru modificarea art. 391 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii a fost aprobat cu 211 voturi pentru si trei abtineri.
Initiativa are ca obiect eliminarea discriminarii dintre medicii de familie care lucreaza in mediul urban si cei care lucreaza in mediul rural referitor la posibilitatea continuarii activitatii dupa implinirea varstei de pensionare.
Potrivit actului normativ, prin exceptie de la prevederile alin. (1), medicii care isi desfasoara activitatea in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate judetene sau a municipiului Bucuresti, direct sau prin intermediul furnizorilor de servicii medicale, isi pot continua activitatea dupa implinirea varstei de pensionare, la cerere, cu aviz anual eliberat de directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti si de CMR, prin colegiile judetene ale medicilor sau al municipiului Bucuresti, pe baza certificatului de sanatate, relateaza DCNews.
Conform sursei citate, prelungirea activitatii se stabileste de o comisie organizata la nivelul directiilor de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti alcatuita dintr-un reprezentant al casei de asigurari de sanatate judetene sau a municipiului Bucuresti, un reprezentant al directiei de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti si un reprezentant al colegiului judetean al medicilor sau al municipiului Bucuresti, se arata in proiect.
Initiativa legislativa a fost adoptata de Senat pe 22 septembrie 2015, iar in acest caz, Camera Deputatilor este for decizional.
Autor: FormareMedicala.ro
22 Comentarii
daca ai pacienti si esti cautat poti lucra si in sistem privat
In legatura cu medicii de familie din orase este o capcana in sensul ca ei vor ramane sau nu in system dupa O EVALUARE A UNEI COMISIIcare are insarcinarea de a scoate din contractul cu casele de aSIGURARI A UNUI NUMAR DE MEDICI IN FUNCTIE DE CEI CARE VOR SA INTRE IN SISTEM SI NU AU CABINETE SI CAPITATIE
ESTE CORECT!
fiecare sa munceasca pana la ce varsta poate si se percepe ca util !
As vrea sa stiu daca putem cumula pensia cu venitul de la cabinet. Multumesc.
in toate tarile civilizate medicii sunt scosi la pensie cand indeplinesc varsta, numai la noi li se permite sa lucreze. Haideti sa fim realisti, nu mai poti fi eficient la varsta de 70 ani! te uzeaza meseria de medic, indiferent de experienta!
in tarile acelea civilizate medicii au venituri corespunzatoare activitatii lor si au sisteme medicale bine organizate … in contrast cu haosul din societatea noastra si sistemul medical care produce anomalii pagubitoare.
o noua lege discriminatorie,sursa decoruptie(vezi prezentare la comisii)Unde va lucra noua generatie de medici?
ai dreptate, ce facem cu noua generatie de medici, o astfel de lege incurajeaza emigrarea lor!
…Pentru ca medicii din rural aveau deja acest drept! De fapt se corecteaza o aberatie din legea pensiilor, care spunea ( in esenta ) ca medicii pot practica si dupa varsta de pensionare doar in institutii medicale private. De aici o sumedenie de interpretari, care de care mai aberante, interpretari ce au dus la transformarea CMI-urilor in SC, de parca CMI-ul nu ar fi tot o forma de organizare cu caracter privat!
“Tristeti” provinciale!
Medicii din rural au un statut special? Nu este discriminare? Pentru acreditarea cabinetelor cei din rural au platit 1000RON iar cei din rural au platit 200RON. Nici atunci nu s-a considerat discriminare.
pare discriminator fata de medicii din spital
ce inseamna varsta de pensionare?
pana la ce varsta poate avea contract cu casa de asigurari de sanatate
…In sfarsit o lege buna ,normala, fireasca in interesul medicilor si al pacientilor care se pot bucura de o asistenta medicala competenta bazata pe o mare experienta …multi colegi seniori la 70 ani si peste catre 80 sunt buni profesionisti si pot activa in conditii foarte bune iar prin aceasta lege pot scapa de umilinta pensiei batjocoritoare dupa o viata de munca si condamnarea la inactivitate.
De ce e nevoie de o comisie cu cate o persoana de la CJAS+DSP+CMR sa dea avizul anual??
Sa stabileasca..ce? daca s-a dat spaga? sau daca a platit taxa? sau daca MF a participat la vreo “greva” sa dispuna eventual nu i se dea avizul?
…Desigur este nevoie de o comisie, altfel unii colegi bolnavi ar face abuzuri …
este o veste buna ca atat mediciide familie din urban cat si din rural pot profesa dupa implinirea varstei de pensionare,dar intrebarea este sub ce forma de organizare a cabinetului? ,indiferent ca este PFA sau SRL
MULTUMESC
Ptr. ca la medicii din rural exista aceasta posibilitate deja !!!!!
De ce doar medici din urban, nu si rural?
Daca cititi articolul cu atentie veti vedea ca se elimina discriminarea mf urban/rural (pina cum cei din rural puteau sa-si continue activitatea dupa pensionare in timp ce mf din urban nu)
pentru medicii din rural functiona aceasta hotarare!
Medicii din rural aveau dreptul din 2006