Tanasescu: Avem nevoie ca oamenii sa traiasca mai mult, dar sa traiasca mai bine
Tanasescu: Avem nevoie ca oamenii sa traiasca mai mult, dar sa traiasca mai bine
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tanasescu-avem-nevoie-ca-oamenii-sa-traiasca-mai-mult-dar-sa-traiasca-mai-bine/
Oamenii trebuie sa constientizeze pericolul afectiunilor cardiovasculare, care reprezinta principala cauza de mortalitate in Romania, a doua fiind cancerul, a precizat dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina a Familiei (SNMF).
“Sistemul de sanatate din Romania are o acuta nevoie de echilibru intre palierele de ingrijire a oamenilor, de o adevarata strategie pe termen mediu si lung, are nevoie de programe de educatie, de crestere a aderentei la tratament, de depistarea precoce a bolilor, de colaborarea intre specialitati, de un mecanism integrat de monitorizare a pacientilor cu boli cardiovasculare, de programe de recuperare post-infarct. Pentru a atrage atentia asupra tuturor acestor probleme, am lansat campania ‘Cate vieti are inima ta?’ si ne propunem ca oamenii sa constientizeze sansa pe care o avem de a evita suferinte, invaliditati si decese datorate acestor boli”, a sustinut Dr. Rodica Tanasescu, conform Agerpres.
Ea a mai afirmat ca aceasta campanie se doreste a fi un semnal de alarma care sa atraga atentia populatiei.
“Oamenii sa stie ca trebuie sa vina la medic nu numai atunci cand inima ii bate pe umar si le spune ca ceva nu este in ordine, ci si inainte de a se intampla aceste lucruri. Pacientii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa mearga la medic, sa invete despre ceea ce isi doreste inima lor, sa isi controleze boala si impreuna sa putem sa avem rezultate”, a mai spus Tanasescu.
Presedintele Societatii Nationale de Medicina a Familiei (SNMF) a subliniat ca programul pentru infarctul acut este exceptional.
“Speram ca impreuna cu cei care decid soarta Romaniei sa facem un proiect care sa inceapa simplu cu campanii media (…) E minunat ca se spune ‘reduceti cantitatea de sare, zahar si grasimi’, dar e departe de a fi suficient. Avem nevoie de mai multa educatie si prima noastra provocare este aceasta. Avem nevoie ca oamenii sa traiasca mai mult, dar sa traiasca mai bine. Un om care a suferit un infarct trebuie, in primul rand, sa aiba grija sa nu se mai repete evenimentul”, a mai spus presedintele SNMF conform sursei mentionate.
Campania “Cate vieti are inima ta?” lansata de catre Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF), in colaborare cu Fundatia ,,Pop de Popa’ pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare (FOBAC), are obiectivul de a atrage atentia asupra impactului bolilor cardiovasculare si mai ales asupra riscului cardiovascular marit la care sunt expusi pacientii care au suferit un prim infarct.
Autor: FormareMedicala.ro
2 Comentarii
Aceste obiceiuri sănătoase trebuie însușite din copilărie,poate și la ora de dirigenție (or mai fi?),în familie,prin lege,cu repercusiuni…
APRECIEZ MUNCA DNEI DR TANASESCU PT A LANSA PROIECTE DE PREVENTIE IN DOMENIUL ASISTENTEI MEDICALE PRIMARE.DORESC SA LE CUNOSC SI SA LE APLIC,PT BENEFICIUL PACIENTILOR INSCRISI PE LISTA MEA,PT A PREVENI DECESUL PREMATUR AL ACESTORA