Primaria Timisoara vrea sa finanteze un studiu care sa explice incidenta mare a cazurilor de cancer din zona

13/10/2017

Primaria Timisoara vrea sa finanteze un studiu care sa explice incidenta mare a cazurilor de cancer din zona

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primaria-timisoara-vrea-sa-finanteze-un-studiu-care-sa-explice-incidenta-mare-a-cazurilor-de-cancer-din-zona/

Primarul Municipiului Timisoara,  Nicolae Robu, a anuntat ca va comanda un studiu prin care sa se gaseasca explicatii la numarul mare de cazuri de cancer din zona Timisoarei.

”Este stiut ca sunt multe cazuri de cancer in toata zona noastra si sunt dispus ca Primaria Municipiului Timisoara sa finanteze, printr-o formula legala, pe care o vom gasi, un studiu care sa incerce sa gaseasca explicatiile pentru asemenea situatii”, a declarat primarul Nicolae Robu potrivit Agerpres.

Continut educational:

Cursuri GRATUITE
puncte EMC:

Click Acces cursuri

Edilul a subliniat ca frecventa bolilor grave, cardiovasculare si cancerele, este foarte ridicata in aceasta zona, iar municipalitatea trebuie sa se preocupe si sa afle cauzele care atenteaza la starea de sanatate a populatiei pentru a actiona preventiv, la cauze, in primul rand, punand accent in continuare si pe prevenire.

”Vreau ca acesta sa fie un studiu din dorinta de cunoastere a realitatilor asa cum sunt ele. Trebuie sa fie niste cauze care atenteaza la calitatea vietii. Nu putem spune ca saracia conduce la asa ceva, pentru ca traim in zona cu cea mai ridicata bunastare din tara. Vreau focalizare pe aceste boli, care se stie ca sunt foarte grave si care sunt cauza unei mortalitati crescute”, a punctat primarul conform sursei mentionate.

In acest sens, vor fi consultati medici si juristi pentru a putea avea concluzii utile in actul medical si in cel administrativ, iar studiul se va focusa pe trei boli grave, cardiovasculare, cancere si inca una pe care o vor numi specialistii, cel mai probabil, aceasta fiind diabetul.

Potrivit oncologilor timisoreni, incidenta cancerului a crescut, dar a crescut si numarul de supravietuitori, boala trebuind sa fie depistata din timp, iar pacientii sa aiba acces la terapii moderne.

La serviciile de radioterapie din Timosoara  ajung anual circa 1.500-2.000 de pacienti.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: