Medicii de familie ies in strada! Pacientii sunt asteptati alaturi de ei
Medicii de familie ies in strada! Pacientii sunt asteptati alaturi de ei
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-ies-in-strada-pacientii-sunt-asteptati-alaturi-de-ei/
Coalitia “Solidari pentru Sanatate” va organiza in data de 15 noiembrie un miting in Calitala la care impreuna, pacienti si medici, vor arata ca in Romania nu se mai poate asigura asistenta medicala primara in lipsa unor schimbari fundamentale prin care sa se asigure calitatea adecvata a actului medical.
Medicii de familie s-au saturat! Dupa cum presedintele SNFM, dr. Rodica Tanasescu, preciza intr-un interviu pentru FormareMedicala.ro, medicii s-au saturat sa spuna pacientilor “Nu pot! N-am voie!”– atunci cand vine vorba de unele lucruri simple, dar atat de complicate din punct de vedere al legislatiei ambigue si stufoase.
Doctorii ies in strada pentru ca asa nu se mai poate, iar pacientii sunt asteptati alaturi de ei.
“Vino alaturi de mine, medicul tau de familie. Voi fi miercuri dimineata in Piata Victoriei pentru dreptul tau si al meu la un act medical de calitate in cabinetul medicului de familie. Voi cere acolo sa nu te mai plimb dupa hartii si scrisori pe care le pot inlocui simplu, cu tratamentul care te poate face bine, pentru ca stiu sa fac asta. Sustine-ma!“, a scris pe pagina sa de Facebook medicul Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei.
Iata ce solicita medicii de familie uniti impreuna cu mai multe ONG-uri si asociatii pentru drepturile pacientilor in Coalitia “Solidari pentru Sanatate”.
Mitingul de miercuri, 15 noiembrie, se va desfasura in Piata Victoriei, in intervalul 11:00 – 14:00.
Pagina de Facebook a evenimentului, AICI.
Autor: Adriana Pavel
1 Comentarii
Bun. Haideți sa fim sinceri. Pe lista unui medic de familie sunt 2000-3000 de pacienți. Cu cât mai mulți cu atât mai bine deoarece, medicul de familie primește lunar bani pentru oamenii din lista. Nimic suspect pana aici. Dar, medicul de familie are obligativitatea de a consulta cel puțin odată pe an pacienții de pe lista. Faceți voi calculul dacă poate sa facă asta și între timp sa consulte urgente și pacienții care au nevoie de Rețete sau altceva. E o ipocrizie. Mai ales ca, pecientii se vând… adică Popescu care iese la pensie și nu are un copil care sa îl urmeze vinde pacienții unui coleg mai tânăr. Mai mulți bani și mai mulți și tot așa. Dar calitatea actului medical? Dar obligațiile nu le ia nimeni in considerare?