Serviciile de ambulanta fac fata tot mai greu solicitarilor

17/01/2012

Serviciile de ambulanta fac fata tot mai greu solicitarilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/serviciu-ambulanta-solicitari/

ambulanta

Medicii din cadrul Serviciilor Judetene de Ambulanta fac tot mai greu fata solicitarilor. Deficitul de medici si cazurile care nu reprezinta de fapt “o urgenta” sunt principalele probleme cu care se confrunta sistemul.

“Noi ducem 70% din activitatea sistemului sanitar. Ambulanta a devenit un sistem social. Medicina de urgenta poate fi considerata lantul supravietuirii, daca ea nu este bine efectuata, atunci lantul se rupe”, a afirmat pentru PaginaMedicala.ro un medic din cadrul unui serviciu de ambulanta din regiunea Moldovei.

Problema cu care se confrunta medicii din serviciile de ambulanta este cea a cresterii numarului de solicitari. La Serviciul de Ambulanta Targu Jiu exista o medie de 50 de solicitari pe zi. “Sunt zile in care avem intre 100 si 130. Noaptea sunt in jur de 30. Deci avem cam o medie de 80 de solicitari pe 24 de ore. Daca ar fi vorba numai despre aceste solicitari, le-am face fata. Oamenii cer sa fie transferati la alte spitale din tara, iar medicul decide transferarea pacientului. Avem intr-o zi cam trei solicitari pe tara, iar pacientii ii transportam noi, foarte rar suntem inlocuiti de elicopter”, a precizat Traian Claudiu Constantinescu, medic in cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta din Targu Jiu.

Numarul solicitarilor a crescut si la Serviciul de Ambulanta Vaslui, aici, in perioada 2009-2011 a crescut numarul solicitarilor cu 30%. Medicii sustin ca numarul solicitarilor a fost de 1.400 in 15 zile.

Organizarea mai buna, o posibila solutie

Cadrele medicale considera ca totul sta intr-o structurare mai buna a serviciilor de ambulanta.

“Ar trebui sa existe o alta organizare in serviciile de ambulanta. Ar trebuie sa fie in permanenta trei medici pe tura. Noi avem momentan patru medici pe tura dintre care doi pleaca sa duca pacientii la spitale din tara. De asemenea, consider ca trebuie reglata relatia cu spitalul. Mai exact, unitatea medicala la care ducem prima data pacientul ar trebui sa rezolve mai multe cazuri, nu sa trimita pacientii la alte unitati din tara”, a mai spus medicul de la SJA Targu Jiu.

Autor: Oana Ciornia

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: