Discutii intre medicii de familie si reprezentantii Guvernului. Ce promisiuni s-au facut

20/11/2017

Discutii intre medicii de familie si reprezentantii Guvernului. Ce promisiuni s-au facut

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/discutii-intre-medicii-de-familie-si-reprezentantii-guvernului-ce-promisiuni-s-au-facut/

Conducerea Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), a precizat luni, dupa intalnirea avuta cu premierul Mihai Tudose, ca medicii de familie au primit asigurari ca vor fi sustinuti sa isi faca meseria.

“Am primit asigurari si promisiuni si din partea Ministerului Sanatatii ca vom fi sustinuti in asa fel incat sa putem sa ne facem meseria asa cum trebuie, sa putem acorda pacientilor nostri consultatiile si prescriptiile necesare pentru bolile frecvente si sa nu mai existe imputari si sanctiuni atunci cand, pur si simplu, am consultat pacientii (…) si le-am dat ceea ce este necesar si nu exista prejudicii, ci numai prejudicii pentru Casa Nationala (…). Asadar, ni s-a promis ca exista deschidere, ca vor face modificari legislative”, a afirmat Dr. Rodica Tanasescu, presedintele SNMF, citata de Agerpres.

Ea a mai precizat ca exista o discutie cu privire la Contractul-cadru.

“Acum mergem la Casa de Asigurari ca sa discutam pe varianta noastra de contract, pentru ca ceea ce am primit de la Casa Nationala este, din pacate, copiat dupa contractul vechi si nu indeplineste niciunul dintre principiile pe care le-am solicitat domnului prim-ministru, si anume posibilitatea de a ne practica meseria conform curriculei noastre si debirocratizare si cresterea accesului pacientilor la serviciile medicale. (…) Este un draft incomplet, care aduce un plus de birocratie fata de noianul de birocratie pe care-l aveam”, a mai spus Rodica Tanasescu.

Intrebata ce se va intampla de la 1 ianuarie, ea a precizat:

“Dorim sa oferim servicii medicale, sa oferim consultatii de medicina familiei, sa facem consiliere si preventie. (…) N-am vorbim de greva. (…) Nu e vorba de greva, inseamna pur si simplu nesemnarea altor contracte, daca (…) aceste contracte ar fi dezavantajoase si nu am putea nici sa ne practicam meseria asa cum trebuie, nici sa sustinem financiar cabinetele”, a mai afirmat Dr. Tanasescu potrivit Agerpres

De asemenea, ea a mai sustinut ca ar trebui sa existe o responsabilitate a CNAS si pentru functionarea aplicatiilor informatice.

La randul sau, medicul Sandra Alexiu, vicepresedinte al SNMF, a declarat ca, in cadrul intalnirii de la Guvern, reprezentantilor medicilor de familie li s-a spus ca nu sunt bani.

“Acum se lucreaza la buget. Pentru acest an ni s-a oferit o crestere de 5% (…), ceea ce inseamna cativa bani in plus la valorile de punct, asa cum este structurat contractul, lucru pe care nu l-am acceptat si s-au dus sa mai gaseasca alte solutii. (…) A fost evident faptul ca nu se mai poate functiona asa. Ne-au dat dreptate ca un cabinet nu poate functiona cu aceste sume, (…) ca vor fi probabil falimentare cabinetele, dar deocamdata nu sunt bani”, a declarat Dr. Alexiu conform sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: