Studiu: Rezistenta la antibiotice este mult ridicata in cazul infectiei cu E.coli la copii

05/02/2018

Studiu: Rezistenta la antibiotice este mult ridicata in cazul infectiei cu E.coli la copii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-rezistenta-la-antibiotice-este-mult-ridicata-in-cazul-infectiei-cu-e-coli-la-copii/


Nivelul de rezistenta la antibiotice in cazurile de infectii cu Escherichia coli (E. coli) la copii este ridicat si se manifesta contra multor medicamente prescrise in mod obisnuit, reactie ce poate determina ineficienta acestora, au avertizat oamenii de stiinta din Marea Britanie, citati de Press Association.

Un studiu condus de cercetatori de la Universitatea din Bristol si Imperial College London a descoperit ca rezistenta bacteriana poate persista pana la trei luni dupa administrarea de antibiotice la copii, relateaza si Agerpres.

Rezistenta la antibiotice reprezinta una dintre cele mai serioase amenintari la nivel global in medicina moderna. Potrivit estimarilor, pana in anul 2050 zece milioane de vieti se vor afla in situatii de risc ca urmare a infectiilor rezistente la antibiotice.

Copiii din toata lumea sunt consumatori frecventi de antibiotice, iar autorii studiului au notat ca aceste concluzii trase de ei sugereaza ca medicii generalisti ar trebui sa analizeze cu atentie necesitatea prescrierii lor.

Utilizarea sistematica a demonstrat o crestere a probabilitatii de rezistenta la antibiotice in cazurile de infectii de tract urinar (ITU) la adulti, insa cercetatorii au notat ca in ceea ce priveste copiii deocamdata se cunosc putine informatii despre prevalenta rezistentei bacteriene sau a factorilor de risc de importanta in cazul acestui grup, mai scriu sursele mentionate.

Cercetatorii si-au axat studiul asupra copiilor cu varste sub cinci ani, investigand prevalenta rezistentei la antibiotice in cazurile de ITU cu E. coli, bacterie despre care au notat ca este responsabila de peste 80% din totalul cazurilor de infectii de tract urinar.

De asemenea, oamenii de stiinta au evaluat factorii de risc asociati cu ITU si cu E. coli rezistente, inclusiv expunerea anterioara la antibiotice.

Astfel, s-a descoperit o prevalenta a rezistentei la antibiotice in cazurile de ITU cu E. coli contra mai multor antibiotice prescrise in mod uzual. Aproape o treime dintre toate E. coli erau multidrog rezistente (rezistenta la trei sau mai multe grupuri de antibiotice).

De asemenea, s-a observat si o asociere intre expunerea la antibiotice in perioada de trei luni si un risc mai mare de ITU cu E. coli rezistente.

Aceasta cercetare a fost publicata in Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

IMPORTANT! Medicii de familie au la dispizitie curcul online GRATUIT “Infectii bacteriene si locul antibioticelor in practica medicala” creditat cu 12 puncte EMC.

Pentru a incepe cursul, click, AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: