Cresterea valorii minime garantate a punctului per capita cu 21% si a punctului pe serviciu cu 27%

02/03/2018
Cresterea valorii minime garantate a punctului per capita cu 21% si a punctului pe serviciu cu 27%

Cresterea valorii minime garantate a punctului per capita cu 21% si a punctului pe serviciu cu 27%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresterea-valorii-minime-garantate-a-punctului-per-capita-cu-21-si-a-punctului-pe-serviciu-cu-27/

In aplicarea noutatilor din Contractul-cadru, deja anuntate public, acest proiect cuprinde de asemenea o serie de noutati referitoare la cresterea accesului persoanelor asigurate la servicii si dispozitive medicale, la finantarea activitatii furnizorilor de servicii medicale, dar si la gestionarea FNUASS, potrivit unui comunicat al CNAS.

Pentru medicina primara, proiectul prevede ca medicii de familie vor putea efectua o serie de servicii noi si vor putea recomanda analizele de depistare a infectiei cu virusii hepatitelor cronice B si C in toate cazurile in care suspecteaza existenta unei asemenea infectii.

Totodata, se prevede cresterea valorii minime garantate a punctului per capita cu 21% si a punctului pe serviciu cu 27% (fata de trim. IV 2017) si se reglementeaza modul in care asiguratii vor beneficia de servicii medicale pe perioada vacantei medicului lor de familie.

In cursul intalnirii, reprezentantii CMR si ai medicilor de familie au formulat mai multe propuneri referitoare la modalitatea de prescriere a medicamentelor compensate, la serviciile si investigatiile paraclinice care pot fi efectuate, respectiv recomandate de medicii de familie si la modalitatea de plata pe perioada vacantei.

“Pentru acest an, ne dorim o contractare de servicii medicale care sa responsabilizeze corect furnizorii, pe domenii de asistenta medicala, in interesul primordial al asiguratilor”,  a declarat presedintele CNAS in cursul intalnirii, potrivit comunicatului.

Avand in vedere necesitatea reformarii legislatiei din domeniul sanitar, ministrul Sanatatii a adresat atat Colegiului Medicilor cat si reprezentantilor medicilor de familie invitatia de a participa la elaborarea noului cod de legi ale sanatatii.

“Avand in vedere rolul extrem de important al medicinei primare in cadrul sistemului de sanatate, va invit sa construim impreuna noua legislatie” , a afirmat Sorina Pintea conform sursei mentionate.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a participat joi, alaturi de presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu, la intalnirea cu reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania si ai medicilor de familie, destinata discutarii proiectului Normelor metodologice de aplicare in anul 2018 a Contractului-cadru ce va reglementa conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: