Bucuresti: Proiect de eliminare a infectiilor nosocomiale cu ajutorul unui robot

12/06/2018

Bucuresti: Proiect de eliminare a infectiilor nosocomiale cu ajutorul unui robot

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/bucuresti-proiect-de-eliminare-a-infectiilor-nosocomiale-cu-ajutorul-unui-robot/


Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti va achizitiona tehnologie avansata de eliminare a infectiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul robotilor, conform unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei din 14 iunie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Proiectul se va derula prin Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale ‘Victor Babes’ si va avea un buget de 159.000 de euro plus TVA, relateaza Agerpres.

In raportul de specialitate se arata ca initiatorul proiectului propune achizitia unui robot cu lumina pulsata ultravioleta cu xenon, pentru a distruge infectiile nosocomiale.

Se mentioneaza ca alegerea Spitalului dr. Victor Babes se justifica prin faptul ca In aceasta unitate sunt In mod curent internati pacienti cu boli infectioase cu germeni multirezistenti, precum si numeroase cazuri de diaree cu Clostridium difficile, transferate din alte spitale. De asemenea, In spital exista un compartiment de terapie intensiva boli infectioase, care interneaza cele mai grave si contagioase cazuri, precum si doua sectii de pneumoftiziologie, cu TBC. Totodata, se precizeaza ca dezinfectia saloanelor se face acum cu metode standard, durata curateniei si dezinfectiei terminale fiind de aproximativ 12 ore. In acest interval, saloanele respective nu se pot utiliza, ceea ce diminueaza considerabil posibilitatea internarii unor noi pacienti, mai relateaza sursa citata.

Totodata, se mentioneaza ca robotul are aproximativ dimensiunea unui aspirator mare, portabil si functioneaza prin pulsarea xenonului, un gaz inert, la intensitate ridicata de la o lampa de iluminare ultravioleta care produce Intregul spectru de UV-C care ucide germenii, care penetreaza peretii celulelor de microorganisme, inclusiv baterii, virusi, mucegaiuri, ciuperci si spori. Spectrul germicidal complet emis va elimina o gama larga de agenti patogeni In cinci minute, la o rata a eficientei de 99,9%.

Continut educational:

Medicii de familie pot recomanda asistentilor medicali sa acceseze cursul de educatie medicala continua cu 10 credite.

Proiectul se va derula pe o perioada de noua luni, In perioada 1 iulie 2018 – 31 martie 2019, In Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale ‘dr. Victor Babes’. La sfarsitul proiectului, spitalul va prezenta un raport detaliat privind eficienta utilizarii acestei tehnologii.

 

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: