Presedintele CNAS: In opt ani de zile am decontat peste jumatate de miliard de euro in strainatate
Presedintele CNAS: In opt ani de zile am decontat peste jumatate de miliard de euro in strainatate
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-cnas-in-opt-ani-de-zile-am-decontat-peste-jumatate-de-miliard-de-euro-in-strainatate/
Presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu, a declarat ca in opt ani s-a decontat o suma de peste jumatate de miliard de euro pentru tratamente pacientilor romani in strainatate.
“In opt ani de zile am decontat peste jumatate de miliard de euro in strainatate, in conditiile in care noi am emis facturi doar pentru 5 milioane de euro. Sunt niste cifre care ne ingrijoreaza, imaginati-va ce am fi putut face daca acesti bani ramaneau in tara si este foarte important ca toata lumea sa fie alaturi in acest demers”, a spus seful CNAS citat de Agerpres.
El a spus ca in acest context CNAS si Ministerul Sanatatii au demarat un proiect care vizeaza realizarea unei analize cu privire la principalele afectiuni care constituie de cativa ani ‘o adresabilitate crescuta pentru pacientii nostri in strainatate’, urmand ca apoi sa se faca un minim de investitii, iar acestia sa fie tratati in Romania.
“Dupa ce ne-au plecat foarte multi medici si profesionisti din tara, ne-au plecat si pacientii din tara si ne pleaca si banii, iar in mod paradoxal pacientii care pleaca pentru a urma tratamente in strainatate sunt tratati de medici romani cu bani romanesti. Tocmai de aceea, CNAS, alaturi de Ministerul Sanatatii, a demarat un proiect foarte ambitios de a face o analiza cu privire la principalele afectiuni care constituie de cativa ani incoace o adresabilitate crescuta pentru pacientii nostri in strainatate si sa facem un minim de investitii astfel incat acest trend sa fie lasat, astfel incat sa putem sa ne asiguram ca pacientii sunt tratati in Romania de medicii nostri, corect, motivati. Este un demers pe care l-am inceput, pe care dorim sa il finalizam in perioada urmatoare si la care solicitam sprijinul si autoritatilor publice locale care au spitale in subordine, a Ministerului de Finante, pentru a putea sa avem in vedere in bugetul de anul viitor aceste proiecte de investitii strategice, astfel incat sa multiplicam centrele de excelenta, sa incurajam performanta si la noi in tara”, a explicat Vulcanescu conform sursei mentionate.
Autor: FormareMedicala.ro
0 Comentarii