Personalul de la Ambulanta, instruit pentru identificarea pacientilor cu AVC care au nevoie de tromboliza
Personalul de la Ambulanta, instruit pentru identificarea pacientilor cu AVC care au nevoie de tromboliza
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/personalul-de-la-ambulanta-instruit-pentru-identificarea-pacientilor-cu-avc-care-au-nevoie-de-tromboliza/
Personalul de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF) – medici si asistente – a fost instruit la Spitalul Universitar de Urgenta cu privire la identificarea pacientilor cu accident vascular cerebral acut care pot beneficia de tromboliza.
“Rolul acestui training este ca medicii si asistentele sa inteleaga ce semne prezinta accidentul vascular acut, cum evalueaza rapid un pacient, ce lucruri trebuie sa noteze despre pacient si faptul ca trebuie sa-l aduca cu maxima urgenta la spital, dar si sa prenotifice spitalul, Serviciul de Primiri – Urgente, ca aduc un posibil caz de tromboliza”, a declarat conf. dr. Cristina Tiu, seful Sectiei de Neurologie 2 din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a spitalului.
De asemenea, seful Sectiei UPU din cadrul SUUB, dr. Silvia Nica, a spus ca semnele unui pacient cu AVC acut sunt: dificultate in vorbire, stare de confuzie, asimetria fetei, scaderea fortei musculare la unu/ doua membre si nu in ultimul rand dificultate in mentinerea posturii verticale (scade forta musculara la nivelul membrelor inferioare), relateaza si Agerpres.
In anul 2018, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au beneficiat de tromboliza 229 de pacienti. Potrivit sursei citate, este cea mai mare cifra inregistrata in centrele care efectueaza aceasta metoda terapeutica.
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii