S-a aprobat Registrului national al riscurilor pentru sanatate in relatie cu factorii de mediu

18/02/2019
S-a aprobat Registrului national al riscurilor pentru sanatate in relatie cu factorii de mediu

S-a aprobat Registrului national al riscurilor pentru sanatate in relatie cu factorii de mediu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-aprobat-registrului-national-al-riscurilor-pentru-sanatate-in-relatie-cu-factorii-de-mediu/

La sfarsitul saptamanii trecute, Guvernul a aprobat o hotarare privind infiintarea si functionarea Registrului national al riscurilor pentru sanatate in relatie cu factorii de mediu, care reprezinta un sistem informatic, o platforma unica care va fi disponibila Directiilor de Sanatate Publica judetene, in vederea transmiterii in timp real a informatiilor despre un risc asociat, avarie/incident, accident ecologic sau temperaturi extreme.

Intr-un comunicat de presa al Ministrului Sanatatii se precizeaza ca registrul va include inregistrari de date privind cazuri de boala care pot fi determinate de temperaturi extreme (precum degeraturi, insolatii), boli asociate modificarii factorilor de mediu (precum methemoglobinemie acuta infantila, gusa endemica prin carenta de iod), notificari incidente/avarii si accidente majore care pot induce boli asociate.

“Infiintarea ReSanMed este necesara pentru monitorizarea corespunzatoare a starii de sanatate a populatiei in relatie cu factorii de mediu. Registrul va ajuta in identificarea si punerea in aplicare a masurilor necesare de raspuns de catre autoritatile locale in cazul producerii unor avarii/incidente, accidente ecologice sau temperaturi extreme”, se arata conform sursei citate.

Registrul va asigura si accesul la informatie a publicului care poate fi afectat de producerea unui eventual accident prin transmiterea informatiilor si masurilor de siguranta necesare protejarii sanatatii si a bunurilor.

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: