Registru in care unitatile sanitare pot raporta “anonimizat, fara caracter acuzator”
Registru in care unitatile sanitare pot raporta “anonimizat, fara caracter acuzator”
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/registru-in-care-unitatile-sanitare-pot-raporta-anonimizat-fara-caracter-acuzator/
Potrivit unui proiect aflat in dezbatere publicam, Guvernul ar putea infiinta un registru national al evenimentelor adverse asociate asistentei medicale (afectarea neintentionata si nedorita a sanatatii, ranirea, imbolnavirea, dizabilitatea temporara sau permanenta sau chiar moartea pacientului), administrat de Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS).
In registru, evenimentele vor fi raportate de catre unitatile medicale in mod anonimizat, fara caracter acuzator, se arata intr-un comunicat de presa.
Ministerul Sanatatii trebuie sa colaboreaza cu ANMCS pentru coordonarea implementarii REA. iar accesul la rezultatul analizelor retrospective ale EAAM ( evenimente adverse asociate asistentei medicale ) este asigurat prin publicarea acestora la rubrica destinata profesionistilor de pe pagina de internet a ANMCS.
“Constatarea neidentificarii sau neraportarii EAAM ori a netransmiterii raportului de analiza a EAAM, la termenul solicitat, poate conduce la initierea unei vizite de monitorizare a unitatii sanitare, in conditiile prevazute prin ordin al presedintelui ANMCS”, se mai precizeaza conform sursei citate.
Proiectul elaborat de ANMCS se afla in dezbatere publica pe www.anmcs.gov.ro , in sectiunea Transparenta decizionala – Consultare publica.
Etichete: registru raportari, ANMCS, raportari spitale
Autor: Adriana Pavel
1 Comentarii
Exista in toate tarile civilizate.
In UK se cheama Datix si permite identificarea elementelor care duc la vatamarea pacientului.
Ajuta la adresarea acestor probleme si la prioritizarea lor dupa impact.