Zeci de premii acordate la Gala Elitelor Medicale

25/10/2019
Zeci de premii acordate la Gala Elitelor Medicale

Zeci de premii acordate la Gala Elitelor Medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/zeci-de-premii-acordate-la-gala-elitelor-medicale/

Peste 30 de premii de excelenta in domeniul sanatatii au fost acordate, joi seara, in cadrul celei de-a IV-a editii a Galei Elitelor Medicale, relateaza Agerpres.

“Este Oscarul medicinei romanesti, care a depasit deja granitele Romaniei. Am acordat 25 de premii mari si alte 10 premii mai mici, criteriile fiind bazate pe performantele si studiile publicate, iar juriul a fost format din 11 personalitati. (…) Fie ca ne referim la sistemul medical (clinici si spitale), la cercetare, la invatamant, la organizatii ale pacientilor, la actiuni de mecenat sau la initiative individuale ori la echipe care lucreaza eficient si impecabil (in sala de operatii sau in management) pentru sanatatea pacientului roman, identificam, de la un an la altul, elitele lumii medicale. Le identificam si le premiem, intr-un eveniment de exceptie, asa cum exceptionala este munca lor, zi de zi”, a declarat fondatorul Galei Elitelor Medicale, Ionut Geana, potrivit sursei citate.

Premiul pentru excelenta in medicina i-a revenit academicianului doctor Ioanel Sinescu, premiul pentru excelenta in performanta si inovatie medicala i-a fost acordat profesorului universitar doctor Adrian Covic, Premiul pentru performanta in domeniul medical a fost acordat asistentului universitar doctor Mihai Suciu si doctorului Theodor Cebotaru iar premiul pentru educatie si cercetare in domeniul medical a fost acordat pentru prof. univ. dr. Daniela Fodor de la Facultatea de Bioinginerie medicala ‘Grigore T. Popa’ Iasi.

De asemenea, Premiul pentru intreaga activitate medicala a fost acordat pentru prof. univ. dr. Carol Stanciu si prof. univ. dr. Margit Serban, premiul pentru management si dezvoltare medicala i-a fost acordat conferentiarului universitar doctor Carmen Orban, iar premiul pentru cea mai buna echipa medicala a revenit Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ‘Marie Curie’, sectia Specialitati chirurgicale si Clinicii de Hematologie si Transplant Medular Targu Mures.

De asemnea, premiul pentru profesionalism in asistenta medicala i-a fost acordat doctorului Monica Gavris, premiul pentru cea mai buna echipa de urgenta a revenit echipei UPU de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, condusa de conf. univ. dr. Adela Golea, echipei UPU de la Spitalul Clinic Judetean de Urgente “Sf. Spiridon” Iasi, condusa de prof. dr. Diana Cimpoesu si UPU-SMURD Targu Mures.

Premiul pentru cea mai buna sectie spitaliceasca a fost acordat Unitatii de Supraveghere si Terapie Avansata a Cardiacilor Critici a SCJU Targu Mures, condusa de prof. univ. dr. Theodora Benedek, premiul pentru performanta in cercetare medicala a revenit Centrului avansat de cercetare-dezvoltare in medicina experimentala CEMEX, UMF ”Grigore T. Popa” Iasi, premiul pentru performanta in activitate didactica le-a fost acordat profesorilor universitari dr. Ioan Coman si dr. Ioana Grigoras, premiul pentru cea mai buna societate profesionala a fost obtinut de Societatea Romana de Cardiologie, presedinte prof. univ. dr. Dragos Vinereanu, si premiul pentru spitalul cu cea mai mare siguranta pentru pacient i-a revenit Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures.

Premiul pentru managementul calitatii in sanatate – Institutul Regional de Oncologie Iasi, premiul pentru excelenta in farmaceutica – prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, premiul pentru dezvoltare in balneologie si recuperare medicala – Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol, Premiul “Mecena al sistemului de sanatate din Romania” – dr. ing. Ioan Popa, presedinte Transavia, Alba-Iulia.

A mai fost acordat premiul Asociatiilor de Pacienti pentru Asociatia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din Romania si Asociatia Pacientilor cu Tumori Neuroendocrine din Romania, precum si premiul pentru concept inovativ de management medical pentru principiile Kaizen in organizarea conducerii medicale, pentru dr. ing. Julien Bratu.

Premiul pentru cel mai activ ONG in domeniul sanatatii a fost acordat Asociatiei Crest din Satu Mare, premiul pentru cel mai bun student la medicina – lui Teodor Cristian Blidaru, iar premiul pentru cel mai valoros absolvent al unei facultati de medicina a fost primit de Iuliu Cocuz si Alexandra-Simona Zamfir, mai relateaza Agerpres.

Gala Elitelor Medicale a fost organizata in cadrul Congresului Cardio NET – intalnirea comuna a Societatii Romane de Cardiologie si Societatea Maghiara de Cardiologie.

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: