Medicii din policlinici semnaleaza lipsa mijloacelor de protectie si a testarilor periodice
Medicii din policlinici semnaleaza lipsa mijloacelor de protectie si a testarilor periodice
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-din-policlinici-semnaleaza-lipsa-mijloacelor-de-protectie-si-a-testarilor-periodice/
Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti, organizatia care reprezinta corpul profesional din Bucuresti in relatiile cu autoritatile si institutiile guvernamentale si non-guvernamentale, atrage atentia asupra situatiei in care se afla unii medici specialisti din ambulator, in plina pandemie COVID-19.
Potrivit unui comunicat de presa, mai multi medici au semnalat CMMB lipsa mijloacelor de protectie si a testarilor periodice pentru noul coronavirus.
“Medicii din policlinica, asa cum sunt cunoscuti la nivelul publicului larg, reprezinta principala forta de interventie pentru scaderea presiunii pe institutiile spitalicesti, daca sunt necesare consultatii sau tratamente de specialitate. Bolile de inima, bolile reumatice, alte boli cronice, cancerul, dar si afectiunile intercurente, nu s-au redus, de la debutul crizei pandemice. Dimpotriva, s-au accentuat din cauza stresului, a impactului psihologic si fizic produs de saptamanile de izolare la domiciliu. Degrevand spitalele de acele cazuri care pot fi diagnosticate si tratate fara internare, medicii din ambulatoriul de specialitate ii protejeaza deopotriva pe colegii lor din garda, sau de pe sectii, cat si pe pacientii care au nevoie de tratament spitalicesc, in conditiile impuse de situatia pe care o traversam.
Autoritatile publice, locale si centrale, alaturi de companii private sau de societatea civila, au ajutat medicii de familie si pe cei din spital, dupa declansarea alertei pandemice. Din pacate, medicii din cabinetele de specialitate au fost neglijati. Odata ce transmiterea virusului corona se face in comunitate, toti medicii si asistentii medicali sunt in pericol de contaminare, punand in egala masura la risc pacientii cu care vin in contact ulterior.”, transmite Colegiul Medicilor Bucuresti in comunicatul citat.
Potrivit sursei citate, nu de putine ori, medicii din ambulatoriul de specialitate din Bucuresti sunt nevoiti sa finanteze din veniturile proprii mijloacele de protectie suplimentare si se confrunta cu dificultati in aprovizionarea cu masti, combinezoane sau dezinfectanti.
CMMB face un apel catre toate institutiile publice responsabile si catre toate institutiile de drept privat care pot ajuta medicii din ambulatoriul de specialitate sa intervina, sa ofere sau sa finanteze masti, dezinfectanti si sisteme de protectie acestor cabinete, pe nedrept uitate de decidenti si de public.
Etichete: colegiul medicilor bucuresti, medicii din policlinica, medici ambulatoriu, materiale sanitare, materiale de protectie medici, testare covid-19 medici
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii