Studiu: Aproape 200 de mutatii genetice ale noului coronavirus SARS-CoV-2

07/05/2020
Studiu: Aproape 200 de mutatii genetice ale noului coronavirus SARS-CoV-2

Studiu: Aproape 200 de mutatii genetice ale noului coronavirus SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-aproape-200-de-mutatii-genetice-ale-noului-coronavirus-sars-cov-2/

O analiza genetica efectuata pe mostre prelevate de la peste 7.500 de persoane care au contractat Covid-19 sugereaza ca noul coronavirus s-a raspandit rapid in lume la finalul anului trecut si se adapteaza la gazdele umane, potrivit cercetatorilor citati de Reuters.

Un studiu al cercetatorilor de la Institutul de Genetica de la University College London (UCL) a descoperit aproape 200 de mutatii genetice recurente ale noului coronavirus – SARS-CoV-2.

Potrivit oamenilor de stiinta, acest lucru demonstreaza ca virusul poate evolua pe masura ce se raspandeste in randul oamenilor.

Francois Balloux, profesor la UCL si cosemnatar al studiului, a declarat ca rezultatele demonstreaza ca o mare proportie a diversitatii genetice la nivel mondial a SARS-CoV-2 este prezenta in toate tarile cele mai afectate. Acest lucru sugereaza ca virusul a fost transmis pe scara larga in jurul lumii de la inceputul acestei epidemii, relateaza si Agerpres.

“Toate virusurile sufera mutatii in mod natural. Mutatiile in sine nu sunt un lucru rau si nu exista nimic care sa sugereze ca SARS-CoV-2 sufera mutatii mai rapid sau mai lent decat era de asteptat. Deocamdata nu putem spune daca SARS-CoV-2 devine mai mult sau mai putin letal si contagios”, a explicat Balloux, potrivit sursei citate.

Totusi, studiul nu a putut confirma punctul de plecare exact al epidemiei.

Echipa de cercetare a analizat genomurile a peste 7.500 de mostre de virus de la pacienti infectati la nivel mondial, iar rezultatele se adauga unui numar tot mai mare de dovezi potrivit carora virusurile SARS-CoV-2 au un stramos comun de la sfarsitul anului 2019, sugerand ca acesta a fost momentul in care virusul a trecut de la o gazda animala la om.

Acest lucru inseamna ca este foarte putin probabil ca virusul care cauzeaza COVID-19 sa fi circulat in randul oamenilor cu mult timp inainte de a fi detectat pentru prima oara, a mai spus Balloux, conform Agerpres.

Un studiu al cercetatori francezi a relevat ca un pacient era infectat cu Covid-19, intr-un spital din regiunea Paris, inca din cdata de 27 decembrie, cu aproape o luna inainte ca Franta sa confirme primele cazuri.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) spune ca nu este surprinzatoare descoperirea realizata in Franta si a incurajat si alte tari sa verifice arhivele medicale in cautarea cazurilor similare, cu mentiunea ca acest lucru va oferi ”o perspectiva noua si mai clara” asupra epidemiei.

Etichete: mutatii genetice coronavirus, mutatii covid-19, SARS-CoV-2, primul caz coronavirus, pandemie covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: