Monografia “Pandemia Covid-19 in Romania”, lansata de Academia Romana
Monografia “Pandemia Covid-19 in Romania”, lansata de Academia Romana
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/monografia-pandemia-covid-19-in-romania-lansata-de-academia-romana/
Sapatamana aceasta, joi, va fi lansata Monografia ‘Pandemia COVID-19 in Romania. Aspecte clinice si epidemiologice’, o carte realizata sub coordonarea academicienilor Victor Voicu si Costin Cernescu si a prof. dr. Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Romane.
Lucrarea stiintifica, aparuta la Editura Academiei Romane, prezinta o sinteza a cunostintelor la zi, acumulate pe plan international si coroborate cu experienta clinica si cercetarea fundamentala a unora dintre cei mai reputati specialisti din Romania. Astfel, lucrarea este probabil cel mai amplu volum dedicat COVID-19 aparut la nivel mondial pana la aceasta data.
“Afectarea complexa a organismului, la niveluri multiple, metodele de tratament care au fost validate de studii stiintifice, mijloacele de preventie care si-au dovedit eficienta si multe alte aspecte isi gasesc locul in paginile cartii. Scopul acestui efort este ca specialistii din linia intai si, prin ei, intreaga populatie sa beneficieze de progresele pe care stiinta este obligata sa le faca intr-un ritm extraordinar de rapid in aceasta criza fara precedent’, afirma acad. Victor Voicu, citat intr-un comunicat de presa.
Cartea ‘Pandemia COVID-19 in Romania. Aspecte clinice si epidemiologice’, realizat sub egida Academiei Romane, este rodul colaborarii a 44 de profesori universitari, medici specialisti si cercetatori.
Potrivit sursei citate, in cele peste 400 de pagini, autorii sintetizeaza teme de maxima importanta si actualitate precum: etiologia epidemiei SARS-COV-2, modul de transmitere si factorii de risc, mecanismele patogene, raspunsul imun, tabloul clinic si diagnosticul clinic, diferential si paraclinic, situatia bolilor clinice in contextul pandemiei COVID-19 (bolile cardio-vasculare, hipertensiunea arteriala, insuficienta cardiaca, diabetul zaharat, obezitatea etc).
Capitole importante sunt dedicate tratamentului COVID-19 in sectiile de terapie intensiva, tratamentului cu plasma de convalescent, dar si unor teme intens dezbatute public precum impactul infectiei cu SARS-COV-2 asupra activitatii sectiilor clinice non-COVID, inclusiv cele chirugicale.
Etichete: monografia pandemia covid-19 in romania, carte pandemia covid, lucrare stiintifica epidemie coronavirus
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii