Tataru, despre declaratia pe propria raspundere completata de parinti: Un lucru elementar si de siguranta
Tataru, despre declaratia pe propria raspundere completata de parinti: Un lucru elementar si de siguranta
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-despre-declaratia-pe-proprie-raspundere-completata-de-parinti-un-lucru-elementar-si-de-siguranta/
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca parintii trebuie sa completeze declaratia pe propria raspundere atunci cand copilul lor va merge la scoala, documentul respectiv constituind un element de siguranta si care ajuta la triajul epidemiologic.
“Cand intram intr-un spital, cand intram intr-o unitate medicala, cand intram intr-o unitate balneara, fiecare dintre noi completeaza o declaratie pe propria raspundere. La fel si pentru copii, cand merg la scoala, atat pentru binele copilului fiecaruia dintre noi, cat si pentru ceilalti copii, ar trebui sa completam aceasta declaratie, in care spunem daca acesta, in ultimele zile, a prezentat niste semne. Cred ca este un lucru elementar si un lucru de siguranta pentru fiecare dintre noi. Haideti sa nu complicam aceasta declaratie”, a precizat Nelu Tataru, potrivit Agerpres.
Ministrul a spus ca autoritatile nu au pretentia ca parintele sa se erijeze in medic prin completarea informatiilor din declaratie.
“Nici nu am avut pretentia ca parintele sa se erijeze intr-un medic, dar sa ne dea niste simptome pe care le-a avut in ultima perioada, pentru ca cel care face acel triaj observational, la inceput, sa aiba un reper in desfasurarea acestui triaj observational, pentru a-l completa pe cel epidemiologic”, a mai explicat ministrul.
Intrebat cum explica faptul ca in proiectul legat de declaratia pe propria raspundere este invocat un articol din Codul penal care nu are legatura cu falsul in declaratii, ci cu pedeapsa pentru mita, Nelu Tataru a declarat ca el nu a facut astfel de recomandari in elaborarea documentului.
“Eu nu m-am referit la acest articol ca ministru al Sanatatii. Am recomandat doar ca fiecare parinte, care isi cunoaste cel mai bine copilul, sa-l poata evalua, sa ne ajute intr-o ancheta preliminara, atat observationala, cat si ancheta epidemiologica in desfasurare. Acea simptomatologie pe care un copil este posibil sa o aiba este punctul de incepere a unei anchete epidemiologice, in contextul in care acel copil va veni in colectivitate”, a mai declarat ministrul Sanatatii, potrivit sursei citate.
Etichete: declaratie pe propria raspundere parinti, inceperea scolii, triaj epidemiologic elevi
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii