Tot mai multe cadre medicale apeleaza la psihoterapie din cauza epuizarii psihice si fizice
Tot mai multe cadre medicale apeleaza la psihoterapie din cauza epuizarii psihice si fizice
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tot-mai-multe-cadre-medicale-apeleaza-la-psihoterapie-din-cauza-epuizarii-psihice-si-fizice/
De cand a inceput pandemia Covid-19, tot mai multi oameni apeleaza la ajutorul medicilor psihiatri si al psihologilor. Printre persoanele care spun ca au nevoie sa fie consiliate se numara tot mai multe cadre medicale din spitalele unde sunt tratati pacientii cu noul coronavirus si care fac tot mai greu fata stresului si oboselii.
“Adresabilitatea este crescuta. Pot sa va spun (…) ca inclusiv cu ajutorul Consiliului Judetean am infiintat o linie de telefon, Telverde, a Spitalului de Psihiatrie, pentru gestionarea situatiilor de criza, care functioneaza inca de la inceputul pandemiei. (…) Este o linie de voluntariat, Spitalul de Psihiatrie face si voluntariat. Starea de anxietate este crescuta si partea de reactii depresive in momentul actual”, a declarat directorul medical al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, medicul Ciprian Bacila, citat de Agerpres.
Tot mai multe cadre medicale care trateaza bolnavii cu COVID-19 ajung in cabinetele de terapie din cauza epuizarii psihice, nu doar fizice.
“Ceea ce este cert si cred ca toata lumea poate confirma, toti specialistii in domeniul sanatatii mentale, este ca intr-adevar in aceasta perioada adresabilitatea a crescut atat in sistemul public, cat si in cel privat. (…) Dati-mi voie sa fac o trimitere la sistemul privat, unde clar adresabilitatea a crescut. Este vorba despre multe solicitari din partea atat a parintilor, deci pentru copiii lor, adolescenti foarte multi, cu foarte multe probleme, cat si adulti. Anxietate, depresie, tulburari de adaptare – am aceste informatii ca sunt si categoric tot ceea ce a insemnat inainte o vulnerabilitate, s-a transformat intr-un teren extrem, extrem de fragil si propice dezvoltarii unor tulburari ulterioare. Stresul este cu adevarat o mare consecinta a ceea ce a fost si, nu in ultimul rand, tot mai multe solicitari, noi, psihologii, avem din partea cadrelor medicale. Cadre medicale care sunt epuizate dupa efortul de saptamani, de luni. Si aceasta cred ca este, nu i-as spune o problema, ci o realitate asupra careia ar trebui sa ne aplecam serios de tot”, a mai precizat directorul Departamentului de Psihologie din cadrul Universitatii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, psiholog psihoterapeut Mihaela Bucuta, potrivit sursei citate.
Etichete: cadre medicale epuizare, psihoterapie cadre medicale, depresie personal medical, burnout medici
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii