Presedintele CMR: Trebuie sa luptam cu totii sa existe acces nelimitat la vaccin

04/11/2020
Presedintele CMR: Trebuie sa luptam cu totii sa existe acces nelimitat la vaccin

Presedintele CMR: Trebuie sa luptam cu totii sa existe acces nelimitat la vaccin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-cmr-trebuie-sa-luptam-cu-totii-sa-existe-acces-nelimitat-la-vaccin/

Avem mare nevoie de vaccinare, spune dr. Daniel Coriu, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), care subliniaza ca programele de vaccinare in masa au avut un impact considerabil in medicina preventiva.

Continut educational:

“Programele de vaccinare in masa au avut un impact considerabil in medicina preventiva, contribuind semnificativ la reducerea numarului de cazuri de numar important de boli – difterie, tetanos, tuse convulsiva si asa mai departe, dar si eradicarea unor boli. (…) Avem mare nevoie de vaccinare. Este un beneficiu pentru noi toti, beneficiu pentru pacienti, pentru personalul medical, dar si pentru comunitate. Trebuie sa luptam cu totii sa existe acces nelimitat la vaccin, indiferent care ar fi el, si la aceste programe de vaccinare”, a declarat medicul intr-o dezbatere organizata de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania.

Potrivit presdintelui CMR, in prezent exista foarte multe proiecte de dezvoltare a unor noi vaccinuri.

67% dintre respondentii unui studiu realizat in Romania considera ca este important sa existe o schema de vaccinare si pentru adulti. Conform cercetarii, in plina pandemie de Covid-19, importanta vaccinarii capata noi valente.

Etichete: daniel coriu, presedinte cmr, beneficii vaccinare, importanta vaccinare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: