Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

25/11/2020
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-universitar-de-urgenta-bucuresti-a-primit-un-premiu-special-pentru-calitatea-ingrijirilor-acordate-pacientilor-cu-avc/

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) a fost premiat cu statutul Platinum de catre European Stroke Organisation (ESO) pe baza performantelor inregistrate in acest an, anunta unitatea medicala.

Criteriile indeplinite pentru acordarea acestui premiu sunt: interventia rapida la nivelului camerei de garda cu un timp mediu de 49 de minute de la sosirea ambulantei pana la administrarea trombolizei intravenos pentru pacientii eligibili; o rata de peste 15% de pacienti revascularizati din totalul accidentelor vasculare cerebrale ischemice internate; efectuarea in prima ora de la prezentare a investigatiilor imagistice cerebrale la peste 85% dintre pacienti; evaluarea disfagiei; initierea corecta in conformitate cu ghidurile internationale a terapiei de preventie secundara.

“Un punct special il constituie activitatea de revascularizare prin trombectomie in care spitalul nostru detine cei mai buni parametrii de performanta dintre centrele disponibile in Romania, avand un timp de interventie de la sosirea pacientului pana la inceperea procedurii de sub 120 de minute si cel mai mare numar de proceduri efectuate (in ziua de 23 noiembrie a fost efectuata cea de-a 100 trombectomie din anul 2020)”, se precizeaza intr-u comunicat al SUUB.

“Aceasta activitate este rezultatul unei munci de echipa care incepe cu personalul ambulantei si include medici si asistente medicale din clinicile de Medicina de Urgenta, de Radiologie Imagistica Medicala, Radiologie Interventionala si bineinteles Neurologie. Clinica de Neurologie SUUB a elaborat protocolul national de tratament interventional al AVC ischemic acut si este coordonatoarea tuturor centrelor incluse in actiunea AVC acute in Romania, a efectuat sesiuni de instruire pentrucu colectivele de neurologi din tara si impreuna cu Clinica de Medicina de Urgenta instructaje pentru serviciile de ambulanta. Dedicarea, empatia si efortul constant depus pentru ingrijirea pacientilor cu AVC se regasesc in premiul primit din partea forurilor profesionale europene”, a declarat Conf. Dr. Cristina Tiu, coordonatorul AP- AVC acut in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si presedinte al Colectivului AP AVC din cadrul Ministerului Sanatatii.

European Stroke Organisation (ESO) – Organizatia Europeana de Accident Vascular Cerebral a initiat in 2015 un proiect destinat cresterii accesului pacientilor cu accidente vasculare cerebrale (AVC) acute in spitale apte sa ofere tratamente conform standardelor europene, incluzand pe langa tratamente de revascularizare farmacologica (tromboliza intravenoasa) si endovasculara precum si investigatii necesare identificarii cauzelor de producere a AVC si initiere a masurilor de preventie secundara.

In cei 5 ani de la inceperea proiectului s-a cladit o comunitate globala de centre de AVC care depune eforturi zilnice pentru a acorda o noua sansa la viata pacientilor cu aceasta patologie. Pentru a putea creste calitatea ingrijirilor pacientilor cu AVC a fost necesara implementarea unor registre internationale precum registrul RES-Q.

Spitalele din tarile care fac parte din ESO, printre care si Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, contribuie cu date la registrul RES-Q.

La momentul actual, Romania are inrolati aproximativ 7000 de pacienti din cele 26 de spitale participante. Pe baza performantelor lor, in raport cu mai multe criterii si masuri implementate, spitalelelor participante li se acorda premii ESO Angels, din categoriile Gold, Platinum sau Diamond in ordinea crescatoare a performantelor realizate.

Etichete: pacienti avc, stroke, spitalul universitar de urgenta bucuresti, suub

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: