180 de cabinete vor deveni operationale pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca
180 de cabinete vor deveni operationale pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/180-de-cabinete-vor-deveni-operationale-pentru-vaccinarea-cu-serul-astrazeneca/
Incepand cu data de 15 februarie, in Romania va incepe imunizarea populatiei cu vaccinul AstraZeneca. Astfel, la nivel national, pentru buna desfasurare a procesului de vaccinare cu AstraZeneca, vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, se precizeaza intr-un comunicat al CNCAV.
Inscrierea pentru vaccinare se va putea realiza incepand de miercuri, 10 februarie a.c., si se adreseaza persoanelor care, potrivit Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice si lucratorii care desfasoara activitati in domenii esentiale. Modalitatile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atat prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cat si prin call center, la numarul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecarui judet in parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.
“Reamintim ca, pentru gestionarea cu eficienta a procesului de vaccinare la nivel national, Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat si transmis personalului specializat Procedura de vaccinare impotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede conditiile si modul de stocare, depozitare, transport si distributie, cu asigurarea lantului de frig, monitorizarea reactiilor, precum si managementul stocurilor si al pierderilor.”, se precizeaza in comunicatul CNCAV.
Cele 180 de cabinete destinate vaccinarii cu AstraZeneca sunt distribuite dupa cum urmeaza: Bucuresti (22), Alba (3), Arad (4), Arges (5), Bacau (5), Bihor (5), Bistrita Nasaud (2), Botosani (3), Braila (2), Brasov (5), Buzau (3), Calarasi (2), Caras-Severin (2), Cluj (10), Constanta (6), Covasna (2), Dambovita (4), Dolj (6), Galati (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomita (2), Iasi (8), Ilfov (2), Maramures (4), Mehedinti (2), Mures (5), Neamt (4), Olt (3), Prahova (6), Salaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timis (10), Tulcea (2), Valcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3). Acestea vor fi grupate in centrele de vaccinare noi deschise la nivelul fiecarui judet.
Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizatiei conditionate de punere pe piata pentru vaccinul impotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca.
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranta si eficacitatea vaccinului si a recomandat prin consens acordarea de catre Comisia Europeana a autorizatiei conditionate de punere pe piata. Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin impotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare in statele membre ale Uniunii Europene si, implicit, in Romania.
In urma recomandarilor transmise de Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), precum si de Grupul Stiintific din CNCAV, tinand cont de precizarile din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) si de studiile disponibile pana la momentul autorizarii conditionate de punere pe piata, in Romania, vaccinarea impotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandata pentru grupa de varsta 18-55 de ani, cu posibilitatea cresterii acestui interval, in functie de aparitia noilor date stiintifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat intre cele doua doze este de 8 saptamani.
Etichete: vaccin astrazeneca, centre de vaccinare, imunizare anti-covid
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii