EMA a inceput analizarea in timp real a datelor privind un nou tratament pentru Covid-19

01/03/2021
EMA a inceput analizarea in timp real a datelor privind un nou tratament pentru Covid-19

EMA a inceput analizarea in timp real a datelor privind un nou tratament pentru Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-a-inceput-analizarea-in-timp-real-a-datelor-privind-un-nou-tratament-pentru-covid-19/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a inceput analizarea in timp real a datelor privind Regdanvimab, un medicament pentru tratarea COVID-19 cu anticorpi monoclonali, dezvoltat de compania farmaceutica sud-coreeana Celltrion, relateaza EFE.

Potrivit EMA, decizia de a lansa procesul de revizuire continua se bazeaza pe rezultatele preliminare ale unui studiu in curs care analizeaza capacitatea medicamentului de a trata boala provocata de coronavirus, desi acest pas nu presupune ca agentia europeana de evaluare sa emita o concluzie asupra beneficiilor si a riscurilor medicamentului, noteaza si Agerpres.

Expertii EMA nu au evaluat ansamblul datelor complete, astfel incat este prea curand pentru a emite concluzii privind siguranta, eficienta si calitatea acestui medicament pentru a autoriza comercializarea sa in Uniunea Europeana (UE), mai scriu sursele citate.

Pana acum, Agentia Europeana a Medicamentului a inceput sa evalueze primul lot de date care provin de la testele pe animale (date neclinice) si teste clinice, pe langa datele privind calitatea medicamentului.

Agentia nu a anuntat inca o data exacta pentru concluziile asupra acestui medicament, dar procesul de evaluare continua inseama castigarea de timp comparativ cu evaluarea regulata, din perspectiva unei revizuiri generale si a unui studiu de licenta conditionata pentru UE.

Regdanvimab este un anticorp monoclonal ce permite reducerea capacitatii virusului de a ajunge la celulele din corp, reducand necesitatea de spitalizare la pacientii cu COVID-19, mai transmit EFE si Agerpres.

Etichete: tratament covid-19, tratament impotriva coronavirus, agentia europeana a medicamentului, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: