Agentia Europeana a Medicamentului nu recomanda Ivermectina pentru prevenirea si tratarea Covid-19
Agentia Europeana a Medicamentului nu recomanda Ivermectina pentru prevenirea si tratarea Covid-19
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/agentia-europeana-a-medicamentului-nu-recomanda-ivermectina-pentru-prevenirea-si-tratarea-covid-19/
Agentia Europeana a Medicamentului a emis o parere vizvi de utilizarea Ivermectinei pentru prevenirea si tratarea maladiei Covid-19. Dupa ce a revizuit cele mai recente, a concluzionat ca acestea nu sustin utilizarea medicamentului pentru tratarea infectiei cu SARS-Cov-2, se precizeaza intr-un comuicat al agentiei.
Pe teritoriul Uniunii Europene, comprimatele de Ivermectina sunt aprobate pentru tratarea unor infestari cu paraziti, in timp ce preparatele cu Ivermectina pentru piele sunt aprobate pentru tratarea unor afectiuni cum ar fi rozaceea.
De asemenea, este autorizata pentru uz veterinar la o gama larga de specii de animale pentru combaterea unor paraziti interni si externi.
Ivermectina nu este autorizata pentru utilizare in tratarea COVID-19 in UE si EMA nu a primit nicio cerere pentru o astfel de utilizare, se mai precizeaza in comunicat.
In urma unor informatii si articole recente privind utilizarea Ivermectinei, EMA a revizuit cele mai recente dovezi publicate din studii de laborator, studii observationale, studii clinice si meta-analize.
Astfel, studiile de laborator au constatat ca Ivermectina ar putea bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care cauzeaza COVID-19), dar la concentratii mult mai mari decat cele obtinute cu dozele autorizate in prezent.
Rezultatele studiilor clinice efectuate pana acum au fost variate, unele studii nu au aratat niciun rezultat si altele au indicat unul potential.
Prin urmare, Agentia Europeana a Medicamentului a concluzionat ca dovezile disponibile in prezent nu sunt suficiente pentru a sustine utilizarea Ivermectinei in tratarea COVID-19 in afara studiilor clinice.
Acest medicament este, la modul general, bine tolerat in doze autorizate pentru alte indicatii, insa efectele secundare ar putea creste odata cu administrarea unor doze mult mai mari care ar fi necesare pentru a obtine concentratii de Ivermectina in plamani, potential eficiente impotriva virusului.
Drept urmare, nu poate fi exclusa toxicitatea atunci cand Ivermectina este utilizata la doze mai mari decat cele aprobate.
In concluzie, Agentia Europeana a Medicamentului a transmis ca utilizarea Ivermectinei pentru prevenirea si tratarea infectiei cu noul coronavirus nu poate fi recomandata in prezent si a subliniat ca sunt necesare alte studii bine argumentate pentru a demonstra eficienta si siguranta in acest caz.
Etichete: Ivermectina, Agentia Europeana a Medicamentului
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii